Dimecres, 19 de juny del 2024

Susana Díaz busca enterrar el Corredor Mediterrani de la costa

|

Redacció

Andalusia i Aragó s’alien per lluitar contra el Corredor Mediterrani de la costa.  Susana Díaz i el seu homòleg aragonès, el socialista Javier Lambrán, van firmar el divendres passat un protocol de col·laboració per reclamar al govern espanyol que aposti pel tram central de la infraestructura, que uneix Algesires, Antequera, Madrid, Saragossa i Tarragona amb la resta d’Europa, segons recollia avui El Mundo. Aquesta alternativa aïllaria el País Valencià de la xarxa de comunicacions, mentre que potenciaria la Plataforma Logística de la capital aragonesa.

El projecte ja va ser inclòs dins l’actual configuració del Corredor Mediterrani contemplat per Brussel·les, tot i que els polítics valencians han mostrat el seu desacord amb el traçat del centre de la Península Ibèrica. Davant aquesta opció, la Generalitat valenciana defensa un recorregut que uneixi el seu territori amb Catalunya i la Unió Europea, i que enllaçaria diverses regions que compten amb prop d’una tercera part del PIB estatal, i un 30% de la població.

Es probable que les pretensions de Díaz xoquin de front amb el govern valencià, de color socialista, i el de Catalunya, que durant els últims mesos han reclamat seguir desenvolupant el recorregut que uneixi València i Barcelona amb el sud de l’estat espanyol. En un acte a principis de març, els responsables de Territori balear, valencià i català van reclamar conjuntament una major inversió en el traçat litoral del Corredor Mediterrani en un acte a València. Mentre que el representant català, Josep Rull, va denunciar la “política de centralització” de les infraestructures estatals, la seva homòloga valenciana, Maria José Salvador, reclamava alta velocitat que enllacés les tres capitals de la comunitat amb Catalunya, i que les mercaderies puguin viatjar del Port de València cap a la Unió Europea amb ample de via internacional.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483