Divendres, 15 Novembre 2019

“Madrid sempre guanya”: el govern valencià denuncia que es destinin fons europeus pel Corredor Mediterrani a la capital espanyola

|

Redacció

Nova prova del dubtós interès sobre el govern espanyol en completar el Corredor Mediterrani. Si fa uns dies el ministre de Justícia, Rafael Catalá, afirmava que  la importància d’aquesta infraestructura era “exagerada i sobrevalorada”, avui el secretari d’Obres Públiques, Josep Vicent Boira, ha denunciat que es facin servir fons europeus destinats a aquesta infraestructura per finançar obres a Madrid. “Madrid sempre guanya. I quan el Ministeri de Foment parla d’inversions en el Corredor Mediterrani pot estar parlant del túnel Atocha-Chamartín”, piulava Boira per Twitter.

El responsable d’Obres Públiques comparteix a les xarxes un informe del coordinador del Corredor Mediterrani que assenyala com a obres claus per la infraestructura un nou túnel entre Atocha i Chamartín, un accés d’alta velocitat a Barajas o la necessitat d’adaptar a l’amplària europea els enllaços ferroviaris entre Madrid i Algesires. Segons recollia La Veu del País Valencià les obres entre Chamartín i Atocha, que van rebre entre 2007-2013 una ajuda de 141,7 milions d’euros per part del Fons de Cohesió-FEDER. El Ministeri de Foment defensa que la modificació ha de servir per garantir una millor connectivitat entre la capital espanyola amb el Llevant i el port d’Algesires.

Boira denuncia els efectes que té sobre les inversions públiques que l’enllaç entre Madrid i Algesires “sigui considerat part del Corredor Mediterrani i de l’Atlàntic, dues obres que reben el suport de la Unió Europea.

Reivindicació a València

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, recordava dimarts passat que el Corredor Mediterrani és una obra “fonamental” per al País Valencià. Durant els darrers mesos, nombrosos agents polítics i socials han reivindicat la necessitat de completar l’enllaç ferroviari amb Europa,  i el proper dia 2 de març s’organitzarà un acte que comptarà amb la presència dels presidents del govern català, valencià i balear per defensar conjuntament el Corredor Mediterrani.

Publicitat

Seguiu-nos a: