Setmanari digtal d'economia

Dilluns 28 novembre 2022

La Intersindical-CSC respon el document de reobertura de les escoles

Segons el sindicat "amb les condicions actuals no es poden obrir els centres"

|

Aquest dimecres el conseller d’Educació, Josep Bargalló ha comparegut per donar raó del final de curs 19-20 i per fer un primer esbós del 20-21. També avui s’ha enviat als centres un document desenvolupant les explicacions donades a la roda de premsa. Tant la ressenya de la compareixença del conseller com el document que ho recull són en una anterior entrada al MÉSECONOMIA.

La INTERSINDICAL-CSC ha tardat ben poc a emetre una resposta i d’entrada assegura que “és mentida” que, segons exposa el document, “s’hagi comptat amb els sindicats i la comunitat educativa: no hem tingut ni veu ni vot en aquest procés.” Així el sindicat afirma que “es constata una descoordinació informativa flagrant en el departament” i assegura que “el document que el conseller d’educació presentava a les 12.30, a primera hora del matí ja corria per grups de Whatsapp i de Telegram i tornava a causar, un cop més, neguits, incerteses i indignació a tota la comunitat, que torna a ser víctima de la desinformació.

A continuació reproduïm els punts en desacord, a criteri de la Intersindical:
– Sorprenentment, es pretenen obrir els centres sense preveure cap recurs extraordinari de personal ni cap planificació d’espais tot i haver de reduir els grups a la meitat i haver d’atendre alumnes presencialment i d’altres telemàticament. Com se suposa que s’han de gestionar grups de la meitat d’alumnes amb els mateixos docents? Cada centre haurà de decidir quins nens tenen dret a l’educació presencial i quins no? Els docents hem de fer jornades de 24 hores atenent presencialment i virtualment els alumnes?

– Es traspassa tota la responsabilitat a les direccions quan hi ha alts càrrecs que haurien d’assumir-les. No pertoca a les direccions dels centres assumir aquesta pressió i aquesta presa de decisions. No podem tolerar que les direccions hagin de prendre decisions polítiques. Qui hauria d’assumir les possibles conseqüències d’aquestes instruccions són els alts càrrecs del Departament d’Educació i no les direccions dels centres.

– S’afirma que els col·lectius de risc no aniran presencialment a treballar a no ser que signin un document sol·licitant que no se’ls inclogui com a col·lectiu de risc. Comptant que s’adjudiquen moltes places per entrevista, un fet que hem denunciat des que es van començar a implementar, s’està incitant la gent a posar en risc la seva salut per poder accedir a un lloc de treball?

Així doncs, i segons la Intersindical, “amb les condicions actuals no es poden obrir els centres. Hi ha un problema social que afecta totes les famílies amb fills, i calen urgentment mesures de conciliació. No es pot carregar sobre els centres educatius la solució d’aquesta necessitat social de la manera que s’està fent, aquesta no és la solució. Obrir les escoles amb aquestes condicions presentades avui és una temeritat sanitària que no podem assumir perquè juga amb la salut dels alumnes, de les famílies, dels treballadors i de tota la societat, a més d’atemptar contra els principis bàsics de l’educació.”

Publicitat

Segueix-nos

680
1,500

Publireportatge