Dilluns, 06 de febrer del 2023

Bargalló: Al setembre estarem en emergència educativa

"No serà una "nova normalitat" sinó que, quan es pugui, es tornarà a la normalitat habitual"

|

El conseller d’Educació, Josep Bargalló ha comparegut per donar explicacions sobre la conclusió del curs 19-20 i un primer esbós de com s’encararà el curs vinent 20-21. Bargalló ha dit clarament que després de l’emergència sanitària i l’econòmica, al setembre entrarem en “emergència educativa” i que aleshores serà on hi haurà la problemàtica profunda, però, en cap cas, no serà una “nova normalitat” sinó que, quan es pugui, es tornarà a la normalitat habitual.

Bargalló ha dit que “Els centres ja han obert per a la preinscripció presencial i ja no es tancaran en tot l’estiu. Els centres queden a disposició de la comunitat i aquest juliol i agost, als professionals ens tocarà treballar per afrontar el curs que ve. La comunitat ens haurà de retornar l’esforç en forma d’oferir-nos tots els espais que ens caldrà el setembre per poder operar amb grups de 12-13 a primària i de 15 a secundària.”

Fi de curs 19-20
“El curs s’acaba el 19 de juny i passada aquesta data no hi haurà cap actuació presencial. Ara no hi ha temps i seria un segon daltabaix revertir l’esforç que s’ha fet per passar a fer la docència telemàticament.” Així doncs, “aquest curs acabarà telemàticament però amb els centres oberts per fer atenció personalitzada.”

Això serà mesura que els territoris entrin a la fase 2 i hi puguin accedir els alumnes. Als primers territoris que hi arribin, s’obrirà l’1 de juny, ara bé, en cap cas, assenyala el conseller “per a fer-hi res lectiu: seran tutories personalitzades als alumnes amb més necessitats, sempre de manera individualitzada i amb cita prèvia.”

Assenyala el conseller que “ha de ser un acompanyament emotiu i assistencial. Els centres faran una funció més social adreçada, sobretot, als alumnes que acaben etapes educatives.”

Curs 20-21
Caldran molts espais per garantir la presència dels alumnes als centres, per raó d’haver de passar a tenir grups amb la meitat d’alumnes. S’hauran de redistribuir espais i, per als centres que no puguin habilitar tots els espais que caldran, serà necessari buscar altres ubicacions el més a prop possible. La comunitat ens els haurà de proporcionar.

Al setembre cal garantir que tots els alumnes vagin cada dia al seu centre, en aquesta concepció més àmplia, a ser atesos presencialment. Clarament ha indicat que no és “nova normalitat i tornarem on érem quan es pugui”.

El conseller ha indicat que els centres rebran instruccions més precises però que ja han rebut el següent document on es plasma el que ha comunicat a la roda de premsa: PLA REOBERTURA CENTRES EDUCATIUS_FASE 2_PROCICAT_190520

 

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge