Divendres, 10 Abril 2020

CaixaBank tanca el primer trimestre amb 533 M€ de beneficis

L'entitat segueix avançant en la seva estratègia de digitalització amb el desplegament de 377 oficines Store

|

Caixa Bank ha tancat el primer trimestre del 2019 amb uns beneficis de 533 milions d’euros. L’entitat bancària ha donat a conèixer els resultats en una roda de premsa celebrada aquest matí a València. Els resultats es basen en la millora de l’activitat core; un 96% dels ingressos, 2.027 milions, provenen d’aquest àmbit.

El grup avança en la seva estratègia de digitalització amb el desplegament de 377 oficines Store i el servei remot de gestió personal a tot el territori. El conseller delegat de Caixa Bank, Gonzalo Cortázar, ha destacat que el ratio de morositat s’ha reduït fins al 4,6%.

A més, l’entitat continua reforçant el lideratge en banca digital amb la base de clients digitals més gran d’Espanya: 6,1 milions, 5,4 milions dels quals són també clients en banca mòbil.

“Trobar un punt d’acord” per l’ERO

El passat mes de gener, CaixaBank va anunciar un expedient de regulació d’ocupació que afectarà un total de 2.157 treballadors. “Fa quatre mesos que portem treballant amb els sindicats i tenim una ferma voluntat d’arribar a un punt d’acord que ens permeti arribar a una solució satisfactòria per tothom”, expressa el conseller delegat.

A Catalunya, els ajustos afecten 150 treballadors de les comarques de Girona, Lleida i Tarragona. La Comunitat de Madrid, amb més de 500 persones, és el territori de l’Estat amb una major afectació.

Creixement dels recursos dels clients

Els recursos de clients experimenten un creixement de 10.981 milions d’euros, en part, segons l’entitat bancària, per la bona evolució de l’activitat comercial i la recuperació dels mercats. Els actius sota gestió creixen fins als 97.454 milions. En la seva evolució (+3,7 % durant el trimestre) incideix, essencialment, el bon comportament dels mercats després de la caiguda de finals del quart trimestre del 2018.

El patrimoni gestionat en fons d’inversió, carteres i SICAV se situa en 66.485 milions d’euros (+3 %). CaixaBank manté el lideratge en fons d’inversió, amb una quota del 17 %, i en plans de pensions, amb una quota del 24,6 %.

CaixaBank demana no pagar els plats trencats del sector

Davant els desitjos d’algunes formacions polítiques, com és el cas de Podemos, d’aplicar nous impostos sobre la banca, CaixaBank defensa com les entitats que “han fet els deures” no paguin els plats trencats. “Les entitats no som les responsables d’haver rebut ajudes”, diu Cortázar.

Publicitat

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Seguiu-nos a: