Dimarts, 22 Octubre 2019

La Caixa i els sindicats es reuniran la setmana vinent per començar a negociar l’ERO

Es contempla una reducció del 18% de la xarxa d'oficines i un ajustament de plantilla d'aproximadament 2.000 treballadors

|

La direcció de CaixaBank ha convocat la representació laboral el proper dijous 10 de gener per començar a negociar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en el marc del nou Pla Estratègic 2019-2021, que contempla una reducció del 18% de la xarxa d’oficines i podria implicar un ajustament de plantilla d’aproximadament 2.000 treballadors.

Així ho han indicat diverses fonts sindicals, que asseguren que el banc els ha traslladat formalment la seva intenció d’aplicar un nou ERO a l’entitat.

En concret, la direcció ha manifestat la seva intenció de dur a terme diverses mesures com l’acomiadament col·lectiu, la modificació substancial de les condicions de treball i la mobilitat geogràfica dels treballadors, segons ha informat la UGT, que ha criticat que la direcció “ha desplegat tota l’artilleria pesada” per acomodar les condicions laborals als seus propòsits.

En qualsevol cas, CaixaBank ha anunciat el seu desig d’obrir un procés de negociació previ que serveixi per mitigar les mesures, a l’empara de la disposició addicional cinquena del conveni col·lectiu.

“A la UGT estarem atents al fet que el procediment estigui prou justificat, i que les mesures que puguin derivar-se’n respectin els nostres drets i no suposin una volta de rosca més a les nostres butxaques i condicions laborals”, ha afirmat el sindicat.

A més, la primera taula negociadora per al nou conveni col·lectiu també està prevista pel proper 10 de gener, per la qual cosa dijous vinent es negociaran tant les condicions laborals bàsiques del sector amb la patronal de l’estalvi com l’ERO anunciat per CaixaBank.

En concret, l’entitat tancarà 821 sucursals urbanes, fins a comptar amb total de 3.640 el 2021, des de les 4.461 actuals. El pla del banc català vol mirar d’avançar cap a una transformació de la seva xarxa que permeti ampliar el nombre d’oficines d’assessorament urbanes conegudes, com ‘Store’, fins a les 600 (davant de les 285 actuals), mantenir la xarxa de sucursals a les petites poblacions (xarxa AgroBank) i desenvolupar els seus serveis digitals, com el nou model d’atenció ‘inTouch’.

Estendre la xarxa d’oficines ‘Store’ suposa augmentar les integracions de les petites sucursals urbanes, que s’uniran en una única oficina, de molta més grandària i més serveis i amb un horari d’obertura ininterrompuda de matí i tarda. Això, per tant, suposarà una retallada de personal.

Publicitat

Seguiu-nos a: