Dilluns, 15 de abril del 2024

Vueling canvia el calçat de les tripulants de cabina després de la denúncia per exigir maquillatge i talons

La companyia no recorrerà l'expedient sancionador d'Inspecció de Treball

|

Vueling ha anunciat que ha inclòs l’opció de sabates planes entre les tripulants de cabina i ha assegurat que no hi haurà distinció de gènere ni obligatorietat de maquillatge. Així ho ha explicat en un comunicat després que Inspecció de Treball proposés sancionar la companyia amb 30.000 euros per exigir maquillatge i talons a les hostesses. Fins ara, el calçat preveia opcions a partir dels 3 centímetres i Vueling ha optat per presentar quatre opcions, entre les quals hi ha la sabata plana, perquè els tripulants les provin i escullin la millor opció. D’altra banda, l’aerolínia ha assenyalat que finalment no presentarà al·legacions per l’expedient sancionador de 30.000 euros que li va obrir Inspecció de Treball.

Segons ha explicat la companyia en un comunicat, amb la revisió del codi de vestimenta dels tripulants de cabina l’objectiu és “garantir la comoditat i seguretat dels seus treballadors en qualsevol entorn” i ha afegit que els suggeriments dels seus tripulants s’han anat incorporant “progressivament”.

Fa unes setmanes, es va fer públic que Inspecció de Treball va proposar sancionar Vueling amb 30.000 euros per exigir maquillatge i talons a les hostesses de vol. La proposta de sanció, per un cas de discriminació de gènere, és pionera, i lamenta que es demanin a les treballadores uns patrons estètics molt concrets que els homes no han de complir. Després d’una denúncia del sindicat de tripulants de cabina Stavla, la Inspecció va considerar que l’empresa cometia una infracció “molt greu”.

En el seu moment, la companyia va apuntar que estudiava presentar al·legacions, tot i que finalment ho ha descartat. “Vueling va decidir no presentar al·legacions en relació a la diligència oberta, que deriva d’una denúncia d’abril del 2022, i enfocar-se en treballar internament per fer la seva guia d’estil inclusiva i que s’adapti a les necessitats actuals, procés en què la companyia es troba immersa”, argumenta en el comunicat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483