Dimecres, 19 de juny del 2024

Vodafone prepara una retallada d’11.000 llocs de treball a tot el món

La consellera delegada admet que el rendiment de l'operadora no és "prou bo" i assegura que l'empresa "ha de canviar"

|

Vodafone ha obtingut un resultat de 12.335 milions d’euros, un 344% més, amb uns ingressos que només han pujat un 0,3% per l’impuls del mercat africà. La consellera delegada de l’operadora, Margherita della Valle, que va ser nomenada fa tres setmanes, ha admès que el rendiment “no és prou bo” i ha empitjorat en comparació amb els competidors en els mercats més importants com l’espanyol, l’alemany i l’italià. Tenint en compte aquest escenari, ha anunciat un canvi d’estratègia que passa per, entre d’altres, una retallada d’11.000 llocs de feina a tot el món en els propers tres anys. “Vodafone ha de canviar”, ha afirmat Della Valle en una trucada amb inversors aquest dijous, on ha anunciat “canvis significatius” per a tota l’organització.

La consellera delegada ha detallat que els resultats de Vodafone han empitjorat amb el temps en comparació amb els competidors a Europa, sobretot a Espanya, Alemanya i Itàlia. “Hem de superar alguns reptes clars. Som més complexes del que necessitem ser, cosa que limita la nostra agilitat comercial en l’àmbit local”, ha dit.

Per això, ha situat com a objectiu ser la millor ‘teleco’ d’Europa i Àfrica i, per aconseguir-ho, ha considerat que necessiten canvis “essencials”. Segons la directiva, Vodafone centrarà ara el focus en “el bàsic” i convertir-se en una organització “més simple” i “més àgil”, fet que passarà per una retallada d’11.000 llocs de treball durant tres anys, tant a les seus centrals com als mercats locals.

Entre les accions previstes, hi ha un pla concret per Alemanya, on la companyia ha patit especialment (-1,6%) i també un “canvi estratègic” a Espanya, on els ingressos han caigut un 5,4%. Les inversions de l’any 2024 se centraran en millorar l’experiència del consumidor.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483