Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

Un total de 2.365 bombers van fer hores extra l’any passat per valor de 10,2 MEUR

Més de 2.000 bombers han fet hores extra cada any des del 2016

|

Un total de 2.365 bombers van fer hores extra l’any passat, sense comptar desembre. El Departament d’Interior va abonar 10.2626.271,33 euros per aquestes hores, segons una resposta parlamentària per escrit del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. El 2020 els bombers que van fer hores extra van ser 2.201, tot i que el cost llavors va ser de 12.385.927,74 euros. Cal tenir en compte però que les hores extraordinàries s’abonen passats dos mesos de la seva realització, motiu pel qual les comptabilitzades per un determinat mes poden correspondre a mesos anteriors. Des del 2016 i fins l’any passat, tots els anys més de 2.000 bombers han fet hores extra però el cost ha variat dels 5.198.622 del 2016 als 12,3 MEUR del 2020.

Elena explica que el motiu de l’elevat nombre d’hores extraordinàries fetes pels bombers és variable i depèn de diferents circumstàncies com mancances estructurals i de comandaments, existència de grans emergències o de situacions de risc i, en els darrers anys, afectació de la pandèmia en la cobertura de les posicions mínimes de guàrdia.El conseller assegura que Interior només pot emprendre accions en relació a les mancances estructurals i de comandaments. Per això, explica que s’estan fent convocatòries anuals des del 2018 amb la previsió de convocar 1.000 llocs de la categoria de bombers de l’escala bàsica. Les ofertes públiques també contemplen llocs de les categories d’inspector de l’escala superior i de sotsinspectors de l’escala executiva del cos.

Elena assegura que la incorporació de tot el persona previst farà que el nombre d’hores extraordinàries disminueixi “considerablement”. També hi ha de contribuir l’aprovació del pla de carrera professional. Pel que fa a l’aixecament de la limitació de les 350 hores extra que pot fer un bomber funcionari, el conseller assegura que la resolució es va fer a petició de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments en detectar que hi ha persones a punt de superar el límit.

Per últim, Elena destaca que les hores extraordinàries són voluntàries, a excepció de les que es fan en circumstàncies excepcionals o per prolongació de jornada a causa d’una intervenció. Això fa que alguns bombers en facin moltes i d’altres menys.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge