Dimecres, 19 de juny del 2024

Un centenar de treballadors del Sabadell tallen la Diagonal durant gairebé dues hores en contra de l’ERO a l’entitat

Els sindicats asseguren que les mobilitzacions aniran "in crescendo" i anuncien vagues generals els dies 6 i 8 d'octubre

|

Un centenar de treballadors del Banc Sabadell han tallat durant gairebé dues hores el tram de la Diagonal de Barcelona que travessa amb el carrer de Balmes, davant la seu operativa de l’entitat. La mobilització d’aquest dimarts és la segona que se celebra a Catalunya en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) plantejat per l’entitat –que afecta un total de 1.936 empleats a l’Estat- i la primera a la capital catalana. A banda de la concentració a Barcelona, la plantilla té previst manifestar-se aquest dimarts a vuit localitats més, entre elles Lleida. Durant la manifestació, els sindicats han assegurat que les protestes aniran “in crescendo” si el banc no canvia d’actitud i han anunciat vagues generals pels dies 6 i 8 d’octubre.

La protesta ha començat al voltant de les deu del matí, quan diversos treballadors han desplegat dues pancartes i han penjat diversos cartells en contra de l’ERO. Després de llençar diverses proclames en contra del nou conseller delegat del banc, César González-Bueno, i del president de l’entitat, Josep Oliu, els empleats han procedit a tallar el trànsit a la Diagonal fins gairebé les dotze del migdia.

“Avui som aquí per demostrar que l’empresa no podrà fer el que vulgui amb la plantilla; un ERO no pot ser la recompensa a tot l’esforç que ha fet la plantilla durant a pandèmia”, ha comentat el secretari general de la UGT a Catalunya del Banc Sabadell, Marcos García. Per aquest representant, les reunions entre sindicats i direcció “no es poden considerar negociacions” perquè el banc “no escolta”, i assegura que encara falten qüestions per conèixer. “També volen modificar les condicions dels treballadors que es quedin, això ens afecta a tots”, assegura.

En la mateixa línia s’ha expressat el secretari general de CCOO al Banc Sabadell a Catalunya, Domènech Sadurní, qui assegura que les mobilitzacions aniran “in crescendo” durant els pròxims dies en cas que la direcció no millori la seva proposta. De fet, ha assenyalat que els sindicats ja han obtingut els permisos per fer vagues generals els dies 6 i 8 d’octubre a tot l’Estat. Per altra banda, Sadurní ha qualificat de “kafkians” els arguments del banc per justificar l’ERO, tenint en compte que el Sabadell ha apostat sempre per la voluntarietat en processos de reducció de plantilla. “Ens diuen que els mercats no han respost com s’esperava la direcció; es vol mantenir la retribució dels accionistes en el 30% del benefici, i la retallada l’acabarem assumint els treballadors”, lamenta.

Per la seva banda, el secretari general de la secció sindical del Banc Sabadell de la Intersindical, Vicenç Garcia, reconeix que se sent dolgut per “la duresa” de l’ERO, partint de propostes “miserables” i sense que el banc doni “massa informació”. Per Garcia, els sindicats no poden acceptar les condicions de partida del Sabadell, que contemplen sortides forçades. “No podem definir com a bo un futur acord on es redueixi el nombre de treballadors afectats si no existeix la voluntarietat”, comenta.

La manifestació d’aquest dimarts coincideix amb una nova reunió entre la direcció i la representació legal dels treballadors per l’ERO, que té el 15 d’octubre com a data límit per arribar a un acord dins el període formal de negociacions. Tenint en compte els precedents d’entitats com al BBVA o CaixaBank, des dels sindicats confien que les protestes dels pròxims dies contribueixin a fer canviar d’opinió a la direcció i aconseguir que no es produeixin sortides forçades.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483