Dissabte 25 juny 2022

Un 40% d’empreses catalanes desconeixien els fons Next Generation a principis d’any, segons la Cambra de Comerç

L'ens reclama millores per "evitar excloure de la transició energètica i digital bona part de l'empresariat"

|

El 40% d’empreses catalanes desconeixen els Next Generation EU a principis del 2022, segons l’Enquesta de Clima Empresarial que elabora la Cambra de Comerç de Barcelona amb l’Idescat. El percentatge és més elevat en les pimes amb un 45,5% de desconeixement. Entre les empreses que sí que els coneixen, només un de cada tres establiments ha sol·licitat o sol·licitarà una línia d’ajut. En un comunicat, l’ens reclama millores en l’accés als recursos europeus per evitar excloure de la transició energètica i digital bona part de l’empresariat. “Només amb la transformació en profunditat de tot el teixit empresarial serà possible la transició energètica i digital de la mà d’aquests fons”, assegura la Cambra de Comerç.

Pel que fa a les mesures implementades des de les empreses, el 47% està fent o realitzarà actuacions per millorar la sostenibilitat, tot i que la proporció és molt més significativa entre les de 50 ocupats o més (62,5%) que entre les de menys de 10 (29,6%). Per altra banda, el 48,1% afirma que està implementant accions per millorar la digitalització, percentatge que se situa en el 34% entre les microempreses i en el 57,6% entre les que tenen 50 o més. “Amb la meitat de l’empresariat no n’hi haurà prou per assolir els objectius climàtics i una economia digitalitzada”, afegeix l’ens.

En aquest sentit, la institució reclama que els ajuts a la digitalització com el Kit Digital arribin a les pimes, però alhora promoure accions que estimulin la incorporació de tecnologies emergents i la millora dels processos d’innovació tecnològica en la producció.

D’altra banda, les dades recollides als Indicadors de Progrés i Benestar indiquen que la recuperació en termes de PIB per càpita a Catalunya s’ha desaccelerat durant els primers mesos de l’any. En termes relatius, el PIB per càpita a Catalunya encara és un 2,9% inferior al del 4t trimestre del 2019 per la inflació, la pèrdua de poder adquisitiu de les llars i l’empitjorament de les perspectives empresarials.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,525