Dijous 24 juny 2021

Trump estudia encarir tarifes a Espanya si Sánchez aplica impostos digitals a multinacionals tecnològiques

L'administració nord-americana opina que són esquemes fiscals injustos amb les seves companyies

|

Els Estats Units investiguen taxes a serveis digitals que estan essent adoptades o considerades per diversos països del món, entre ells Espanya, segons ha informat ‘The New York Times’. El rotatiu nord-americà alerta que aquest moviment pot dur a “noves taxes punitives” i a un augment de les tensions en les relacions comercials amb aquests països. L’administració Trump considera que molts dels socis comercials adopten esquemes fiscals “dissenyats per assenyalar de manera injusta” les companyies tecnològiques nord-americanes, com ara Google o Facebook i alerta que està “preparada” per prendre les accions “apropiades” per defensar els “negocis i treballadors” nord-americans “contra qualsevol mena de discriminació”.

Des del govern espanyol s’ha volgut deixar clar que l’impost sobre determinats serveis digitals “no discrimina cap empresa per la seva nacionalitat”. Les mateixes fonts de l’executiu estatal han indicat que l’impost s’aplicarà per “criteris objectius” basats en la facturació de les companyies “i amb la màxima que es paguin els impostos allà on s’obtenen els beneficis”.

També indiquen que aquest impost va “en línia” amb la proposta de la Comissió Europea i les iniciatives ja aprovades per altres països com França o Itàlia, que, de fet, els Estats Units també posen al punt de mira.
Finalment, el govern espanyol indica que el seu compromís és adaptar l’impost als acords que s’assoleixin en el marc de l’OCDE.

Segueix-nos

680
1,491