Dilluns, 06 de febrer del 2023

Treballadors del sector del metall es concentren a les portes del TSJC per exigir l’actualització dels salaris

CCOO i UGT denuncien que la patronal incompleix el conveni i amenacen amb una vaga

|

Uns 200 treballadors del sector del metall s’han concentrat aquest dimarts al matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per exigir a la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) que actualitzi les taules salarials, tal com preveu el conveni del metall de la demarcació de Barcelona. “Hi ha una inaplicació per part de la patronal de la revisió salarial que marca el conveni de l’any 2021”, ha dit el responsable de la negociació col·lectiva d’indústria de CCOO, Javier Rubio, en declaracions a l’ACN. “La patronal no vol complir el que ens deu”, ha afegit. CCOO i UGT han convocat la concentració coincidint amb el judici a UPM i han avisat que, si no es resol el conflicte, convocaran una vaga.

Els sindicats han assegurat que les negociacions estan “trencades” i per aquest motiu l’assumpte ha acabat al TSJC. “No ens queda cap altra resposta que anar a judici”, ha dit el responsable del sector d’indústria de CCOO al Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia, Tomas Díaz, en declaracions a l’ACN.

Els sindicats demanen actualitzar les taules salarials amb la clàusula de revisió prevista en el conveni. Així, han explicat que des de l’1 de gener del 2022 se’ls hi hauria d’haver incrementat un 4% el sou, ja que la revisió salarial que van pactar és a partir de l’IPC.

“La patronal reconeix el deute, però en cap cas ho aplica i el que vol és discutir-ho a la negociació col·lectiva d’aquest any, cosa que no permetrem perquè aquest 4% ja és nostre”, ha subratllat Rubio. “Tenim raó i està molt clar, és la clàusula que es va pactar”, ha afegit Díaz.

La UPM veu “innecessària” la demanda
Per la seva banda, la UPM va acusar els sindicats de presentar una demanda “innecessària” davant el TSJC. Així ho va expressar la patronal en un comunicat difós aquest dilluns, on indicava que havien manifestat “en reiterades ocasions” que “complirà els compromisos assumits”. En aquesta línia, van recalcar que s’ha arribat als tribunals per voluntat de sindicats, ja que les negociacions no s’han interromput.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge