Dimecres, 19 de juny del 2024

Som un país d’autònoms i el Gobierno els castiga amb un augment de 30 euros a la quota

Aquesta decisió també forma part d’uns pressupostos que mostren com de greu segueixen perjudicant als emprenedors i ciutadans dels Països Catalans

|

Malgrat estem en crisi, el govern espanyol aplicarà de cop l’increment previst per al gener passat

Els autònoms hauran de pagar uns 30 euros més aquest mes de quota a la Seguretat Social com a mínim en compliment a l’acord a què va arribar aquest col·lectiu amb el govern espanyol a canvi de més prestacions. En realitat, es tracta d’un increment de tres euros que havia d’entrar en vigor al gener passat però que l’executiu va congelar fins ara, que reclama les quantitats endarrerides entre gener i setembre. El reial decret llei 28/2018 de 28 de desembre preveia una revalorització de les pensions i altres prestacions a canvi d’un augment progressiu de les quotes als autònoms. A partir d’ara, les quotes ja inclouran l’increment pactat fa quasi dos anys.

La mesura ha aixecat les protestes del col·lectiu, com el del president de l’ATA, Lorenzo Amor, que la setmana passada qualificava aquesta actualització “d’estocada injustificable amb la que està caient”. “Pagaran 30 euros més en la seva quota en aplicar una pujada de tipus que haurien d’haver fet al gener. Apliquen un pujada amb caràcter retroactiu en el pitjor moment, quin error”, s’exclamava en una piulada al Twitter.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483