Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

Sindicats i patronals es manifesten sobre les darreres restriccions

UGT reclama mantenir els ERTO; CCOO diu que “segur” que hi haurà més expedients; Foment assegura que els contagis no es produeixen en l’àmbit laboral i PIMEC demana “mesures de suport”

|

UGT
UGT de Catalunya ha reclamat mantenir els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i la injecció de liquiditat a les empreses davant l’alentiment de l’activitat. “Si s’ha de continuar frenant l’activitat econòmica, s’han de mantenir determinades polítiques”, ha assegurat el secretari general del sindicat, Camil Ros, en declaracions a l’ACN.

CCOO
CCOO ha celebrat l’acord per allargar els ERTO fins al 30 de setembre perquè “dona seguretat” als treballadors i l’àmbit econòmic. Tot i això, ha reconegut que les restriccions “segur” que tindran un impacte en el mercat laboral i ha demanat “responsabilitat” a les empreses.

PIMEC
PIMEC ha assegurat que les noves restriccions impacten “fortament i de manera immediata” a molts sectors afectats pel primer confinament. En aquest sentit, la patronal ha demanat “mesures de suport” per a aquestes empreses i autònoms, bàsicament del sector del turisme, la restauració, el petit comerç i la cultura. “En aquesta nova situació, els negocis es veuen obligats a obrir la persiana però la demanda i el consum cau de manera dràstica, per tant, és del tot necessari protegir aquestes empreses amb ajudes directes i mesures que evitin el seu tancament i la pèrdua dels llocs de treball”, ha reclamat la confederació en un comunicat. Tot i això, ha assegurat que “entén” totes les mesures sanitàries que serveixin per frenar la pandèmia.

Foment
Foment del Treball Nacional ha demanat a la Generalitat de Catalunya mesures “proporcionals” per “atacar directament” el creixement dels casos afectats per coronavirus. Així mateix, ha reclamat reforçar les mesures de detecció i de seguiment dels casos per evitar un creixement progressiu i que l’afectació sanitària i econòmica sigui “més rellevant”. La patronal ha assegurat que els contagis no es produeixen en l’àmbit laboral, sinó en celebracions familiars i amb amics, i ha apel•lat a la responsabilitat de les persones perquè facin cas de les recomanacions sanitàries, com l’ús de la mascareta, la higiene en la neteja de mans i el manteniment de la distància de seguretat.

“Les mesures de prevenció de riscos laborals que s’han pres en les empreses garanteixen poder disposar d’una seguretat sanitària considerable i fan que els centres de treball siguin segurs”, ha assegurat la patronal en un comunicat. La confederació ha demanat a les administracions ser “fermes” i aplicar “mesures correctives” davant els casos puntuals que no respectin les mesures de seguretat. Així mateix, ha recordat que les mascaretes, els equips de protecció individual i el gel hidroalcohòlic permeten que les restriccions siguin “menys nocives” per a l’economia.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge