Dissabte 18 setembre 2021

Segon dia de paràlisi al SEPE per culpa d’un atac informàtic que bloqueja la web i la seu electrònica

El virus Ryuk ha obligat a aturar pràcticament totes les gestions de l'organisme i a reprogramar cites

|

Quan no és un virus biològic n’és un d’informàtic i el MésEconomia ja ressenyava ahir els problemes del SEPE amb el seu sistema. Aquest dimecres, el Servei Públic d’Ocupació Estatal viu el segon dia de paràlisi per culpa d’un atac generalitzat que ha bloquejat la pàgina web i a la seu electrònica, segons el Ministeri de Treball i Economia Social que “lamenta les molèsties causades” als usuaris.

L’atac causat pel virus de segrest informàtic Ryuk ha obligat a suspendre pràcticament totes les gestions que es fan a les oficines perquè els treballadors han hagut d’apagar els equips informàtics per evitar que es propagui. Un equip de tècnics i experts ja fa més de 24 hores que treballa per poder tornar a l’activitat normal. El Ministeri de Treball sosté que “no hi ha notícia que cap organisme més estigui afectat” per la incidència.
Al seu torn, el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social, que treballa de manera molt estreta amb el SEPE, afirma que ha activat els protocols de seguretat però a les seves oficines es continua treballant.

El director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez va assegurar aquest dimarts que l’atac no ha afectat ni el pagament de nòmines i tampoc ha posat en perill “dades confidencials” de l’organisme que, per exemple, gestiona la prestació d’atur o d’ERTO. Les oficines de l’organisme són espais sense paper i, per tant, la gran majoria de gestions s’han de fer a través d’un ordinador i per tant, davant l’apagada obligada dels equips informàtics els empleats es limiten a donar informació general perquè no tenen accés a cap base de dades.

Segueix-nos

680
1,492