Dijous 27 gener 2022

Sánchez vol canviar el tractament de la covid-19 i començar a vigilar-la com a la grip

També diu que regularà el preu dels tests d'antígens sense especificar res més

|

La comunitat científica ha arrufat el nas en sentir el president del gobierno dient que cal passar de “pandèmia” a “endèmia”, o sigui començar a tractar la Covid-19 com la grip. En la seva lóinia habitual de fer declaracions altisonants i de cara a la galeria, Pedro Sánchez també ha anunciat que regularà el preu dels tests d’antígens. “El debat que teníem abans i durant Nadal ha estat sobretot l’oferta d’aquests tests perquè hi havia un coll d’ampolla i una demanda exponencial. Ara que el tema s’ha resolt, ens posarem amb el control dels preus dels tests”, ha assegurat Sánchez aquest dilluns en una entrevista a la Cadena SER. Sánchez ha defensat que siguin les farmàcies les que comercialitzin aquestes proves.

A banda, el cap de l’executiu espanyol ha avançat que l’Estat comprarà 344.000 dosis de l’antiviral de Pfizer contra el coronavirus aquest mes de gener i ha destacat que “redueix un 88% la possibilitat d’hospitalització”, en el camí cap a començar a vigilar la covid-19 com es fa amb la grip. És a dir, tal com avança El País, deixar de comptar cada cas i sense fer proves davant tota aparició de símptomes.

El cap de l’executiu espanyol ha dit que “amb precaució” i “a poc a poc” anar obrint el debat en l’àmbit europeu i a escala tècnica per “començar a avaluar la malaltia amb paràmetres diferents de com s’ha fet fins ara”, ja que “es donen les condicions”. Sánchez ha subratllat el descens de la letalitat en relació amb la primera onada.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,501