Dilluns, 15 de abril del 2024

Ribera sol·licita a la Comissió Europea la pròrroga de l’excepció ibèrica almenys fins a final de 2024

El gobierno diu que la trobada, on també ha participat el ministre de Medi Ambient portuguès, ha estat "positiva"

|

La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, ha sol·licitat aquesta setmana a la Comissió Europea la pròrroga de l’excepció ibèrica, el mecanisme que fixa un topall al preu del gas utilitzat en la producció d’energia elèctrica i que té com a objectiu abaratir la factura de la llum. En una reunió a Brussel·les amb la vicepresidenta de la Comissió, Margrethe Vestager, i el ministre de Medi Ambient de Portugal, José Duarte Cordeiro, la dirigent socialista ha traslladat a l’executiu comunitari “l’exitós funcionament” d’aquesta eina, tot recordant que ha permès estalviar més de 4.500 milions d’euros des de la seva entrada en vigor -el juny de 2022- a l’Estat. Des del govern espanyol afirmen que la trobada ha estat “positiva”.

Tot i que en la reunió no s’ha concretat fins quan s’allargaria la pròrroga -l’excepció ibèrica caduca el proper 31 de maig-, la vicepresidenta espanyola ja va avançar la setmana passada que la seva intenció era mantenir-la almenys fins a finals de 2024.

En un comunicat sobre la reunió, l’executiu espanyol ha informat que la trobada ha servit perquè ben aviat comenci el procés formal per determinar la possible pròrroga del mecanisme. A partir d’ara, els equips tècnics de la Comissió Europea duran a terme un treball d’anàlisi per veure si l’extensió de la solució ibèrica és factible. Espanya emmarca aquesta petició dins el debat de fons sobre la reforma del mercat elèctric, sobre el qual la mateixa Ribera ja va presentar una primera proposta la setmana passada.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483