Dissabte 18 setembre 2021

Ribera avisa que “l’absència d’un Govern estable i operatiu dificulta el diàleg” sobre els fons europeus

La vicepresidenta rebutja la moratòria per a grans projectes d'energia renovable pactada per ERC i CUP

|

La vicepresidenta quarta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha avisat que “l’absència d’un Govern estable i operatiu dificulta el diàleg” sobre els fons europeus. En una entrevista a La Vanguardia, Ribera explicat que encara no ha tingut “cap conversa directa” sobre aquesta qüestió amb la Generalitat. En canvi, la ministra de Transició Ecològica ha dit que després de treure 14 manifestacions d’interès sobre l’atribució de recursos han rebut

REBUIG DE L’ACORD ERC-CUP SOBRE LES RENOVABLES
respostes de Catalunya “d’ajuntaments, comunitats locals, la indústria o petites associacions”. Ribera ha afirmat que no veu lideratge polític que vehiculi les iniciatives. “Aquesta és una de les dificultats quan no hi ha Govern. És una prova palpable de per què importa que n’hi hagi i que estigui centrat en la realitat que li toca gestionar”, ha dit. “Jo crec que és quelcom que esperem que es resolgui ràpidament i bé”, ha remarcat.

D’altra banda, Ribera ha rebutjat l’acord entre ERC i la CUP sobre una moratòria per a grans projectes d’energia renovable. “Em resulta molt sorprenent perquè un no pot partir de la premissa d’ambició ambiental, però dir ‘a casa meva no'”, ha afirmat. Ribera ha insistit que “no s’entén aquest rebuig pels avantatges que ofereixen les renovables des del punt de vista dels llocs de treball, la innovació i la indústria”. “A Espanya la penetració de les energies renovables està al voltant del 30% mentre a Catalunya es queda en el 16%, la qual cosa és una xifra molt baixa”, ha assegurat.

La ministra de Transició Ecològica també ha negat que les grans empreses energètiques acaparin les ajudes europees. “La inversió en eficiència energètica o en rehabilitació energètica té molt més a veure amb petites empreses o empreses de mida mitjana”, ha afirmat.

Segueix-nos

680
1,492