Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dijous 21 setembre 2023

Renfe fa el ploramiques i denuncia que pateix una “ofensiva continua” en saber-se sancionada per Consum

ERC vota a favor d'un dels punts d'una moció del PP per reprovar Raquel Sánchez al Congrés

|

Renfe ha lamentat haver-se assabentat pels mitjans de l’expedient sancionador que li ha obert l’Agència Catalana del Consum. L’operadora denuncia que pateix una “ofensiva continua” i defensa que ha traslladat al Departament de Territori “tota la informació” sobre la gestió del servei de Rodalies arran de l’avaria a l’R2 Sud. Així mateix, indica que els ciutadans són la seva “preocupació” i assegura que aplicarà les “millores” que pugui als viatgers. La companyia també lamenta haver sol·licitat “de forma reiterada” les actes de la inspecció de Consum a la demarcació de Barcelona, que l’organisme “no li ha volgut fer arribar”. En canvi, sí que li ha facilitat les de Tarragona, on les incidències detectades són “puntuals”.

“És públic i notori que a totes les comunicacions s’indicava que els horaris no eren reals”, defensa la companyia sobre el fet que se li atribueixi que les hores de pas dels trens no corresponien amb les que hi havia a la web. La companyia explica que els va canviar a l’R2 Sud el passat dissabte i aquest dimecres als serveis regionals afectats. Després de tot, l’operadora defensa que manté una comunicació “constant” amb els responsables del Departament de Territori.

L’Agència Catalana del Consum ha obert aquest dimecres un expedient sancionador contra Renfe per manca d’informació als viatgers afectats per l’avaria de l’R2 Sud. Les infraccions, tipificades com a “molt greus”, poden comportar multes d’entre 100.001 euros i 1 milió d’euros.

ERC reprovarà “una miqueta” Raquel Sànchez
La diputada d’ERC Pilar Vallugera ha anunciat aquest dimecres que ERC votarà a favor d’un dels punts d’una moció del PP sobre habitatge que fa referència a la reprovació de la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Els republicans ja han aconseguit que el Senat aprovés una altra iniciativa per reprovar la ministra per la seva gestió de Rodalies, i esperen que el seu ‘sí’ a aquest punt de la moció del PP al Congrés suposi que la cambra baixa també retreu a Raquel Sánchez la gestió. ERC presentarà també la setmana que ve una interpel·lació on demana responsabilitats a la ministra per la seva “constant deixadesa de funcions” sobre Rodalies.

La moció del PP s’ha debatut aquest dimecres, però no es votarà fins dijous, on el punt sobre la reprovació -que no la resta del text- previsiblement quedarà aprovat amb el suport d’ERC, Junts i l’abstenció del PNB. “Hem anat d’incendi en incendi fins que se’ns ha incendiat la catenària de Manlleu”, ha dit Vallugera, i “és una vergonya” que “tinguem cada dia tres incidències de mitjana”.

Per tant, segons Vallugera, cal que el govern espanyol traspassi les competènices a la Generalitat. “Per favor, a Catalunya, dissolguin-se, entreguin les vies, entreguin les competències i deixin-nos treballar per la nostra gent i pel seu dia a dia”. Amb tot, Vallugera ha recordat que la seva formació votarà en contra de la resta de punts de la moció del PP, que aposta per una modificació de la política d’habitatge del govern espanyol.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,484