Dimarts 16 agost 2022

Puigneró reclama a Google que tots els seus serveis i productes facin servir el català

El vicepresident del Govern envia una carta a la multinacional on insta a utilitzar el projecte AINA

|

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha reclamat a Google que tots els seus serveis i productes facin servir el català. Així ho ha traslladat a la multinacional a través d’una carta, on els ha instat a utilitzar el projecte AINA, que té per objectiu que les màquines entenguin i parlin el català. “Reclamem que els 10 milions de catalanoparlants puguin consultar aquest servei en la nostra llengua”, indica el vicepresident. Paral·lelament, el Departament de la Vicepresidència ha engegat la campanya #HolaCatalà a les xarxes, amb la finalitat de fer viral la petició.

Tot plegat arriba després que Google presentés a principis de juny la nova oficina que ubicarà a Plaça Universitat de Barcelona, una inversió amb la qual la multinacional vol reafirmar la seva aposta per Catalunya. “Google ens deia #HolaBarcelona. Des del Govern reclamem que digui també: #HolaCatalà”, defensa la campanya.

En la carta, adreçada a la directora general de Google Espanya, Fuencisla Clemares, el vicepresident reclama “sensibilitat” a la multinacional a l’hora de tenir en compte el català en el servei Google News, recuperat fa poc temps, i subratlla que en països com Bèlgica hi ha l’opció de triar entre el francès i el neerlandès; Suïssa, on es pot triar entre l’alemany i el francès, o al Canadà, entre l’anglès i el francès.

“Estic convençut, que en cas d’atendre la nostra proposta, Google ampliarà el seu prestigi al nostre país”, assegura Puigneró en la missiva, on també ofereix el suport de la Generalitat per tirar endavant la iniciativa si així ho considera la multinacional.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,517