Setmanari digtal d'economia

Dilluns 27 març 2023

Prop d’una quarta part de la indústria del mòbil utilitza energia renovable, segons la GSMA

Es tracta d'una millora de deu punts percentuals més que al 2020

|

Prop d’una quarta part de la indústria del mòbil (24%) a nivell global utilitzava energia procedent de fonts renovables el 2022, segons l’estudi anual elaborat per la GSMA sobre emissions zero. Es tracta de percentatges superiors a edicions anteriors, ja que al 2020 era del 14% i el 2021 del 18%. L’informe, publicat anualment per la GSMA per seguir els progrés de la indústria en aquest àmbit, també analitza com els operadors treballen per millorar l’eficiència energètica, la inversió en 5G i en vehicles elèctrics, entre d’altres; i com fabricants com Apple o Samsung aposten perquè les cadenes de subministrament siguin més sostenibles a través de material reciclat o per allargar la vida útil dels dispositius.

Segons ha explicat la GSMA en un comunicat, l’informe constata que 62 operadors que representen el 61% dels ingressos de la indústria mòbil s’han compromès a reduir les emissions de carboni de forma directa i indirecta de cara al 2030, és a dir, 12 operadors més que en l’anterior edició, del 2022.

Per l’empresa organitzadora del Mobile World Congress, que se celebra aquesta setmana a Barcelona, aquests compromisos són “significatius” perquè requereixen als operadors una transició cap a un ús de l’energia 100% renovable, anar deixant de banda els generadors dièsel, i electrificar la flota de vehicles, entre d’altres mesures. A més, una altra part destacada dels operadors s’ha compromès també a les energies netes per al 2050 i abans, que representen el 39% de les connexions mòbils i el 43% dels ingressos globals.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,499

Publireportatge