Dimecres, 19 de juny del 2024

Ponsatí pregunta a l’Europarlament perquè un banc rescatat amb diner públic reparteix dividends

El BCE havia emès una recomanació per aturar els repartiments fins a l'octubre 2020 però, Bankia ho ha aprovat

|

L’europarlamentària Clara Ponsatí, ha presentat una pregunta al Parlament Europeu sobre el repartiment de dividends a Bànkia justament en el mateix dia en què el Banc Central Europeu havia emès una recomanació específica demanant als bancs que no ho fessin. La traducció de la pregunta que la consellera legítima d’Ensenyament ha annexat en el seu tuit és:

El 27 de març de 2020, el Banc Central Europeu (BCE) va fer una recomanació als Banks en el sentit de no repartir dividends “en els exercicis financers dels anys 19 i 20 com a mínim fins a octubre de 2020” per augmentar la capacitat dels bancs d’absorbir pèrdues i afrontar els crèdits mentre duri la pandèmia del Civid.19.
Aqueta mateixa recomanació especificava que “s’insta als Banks que haguessin demanat als accionistes votar a favor de repartir dividends en les properes Juntes d’accionistes que reverteixin aquest propòsit en línia amb la primera recomanació”.
El mateix dia, i en mig de la crisi provocada per la pandèmia del Covid-19, Bankia ha aprovat un repartiment de dividends de 355 milions d’euros, el mateix repartiment fet an l’anterior ocasió, l’any passat. L’abstenció en la votació del govern espanyol va ser fonamental per aprovar aquest repartiment ja que indirectament controla el 62% de l’accionariat.
És coherent i correcta aquesta decisió amb la recomanació del BCE exposada a l’inici d’aquest escrit?
És coherent i correcta aquesta decisió amb la “mentalitat de conservar el capital” que, segons en Sr. Andrea Enria, supervisor del BCE, cal inculcar als bancs?
A més de Bankia, i a partir de la data del 27 de març de 2020 fins a recollir-ne les respostes, quins altres bancs supervisats han aprovat repartir dividends i per quines quantitats?

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483