Dimecres 1 desembre 2021

Pedro Sánchez es compromet a “accelerar” la convocatòria del Perte del cotxe elèctric per a abans de final d’any

El president espanyol anuncia un nou Moves per a grans flotes i una plataforma per desplegar punts de recàrrega

|

Pedro Sánchez s’ha compromès aquest dijous a “accelerar” la convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (Perte) del vehicle elèctric per a abans de final d’any. La convocatòria, ja anunciada, preveu una inversió de 24.000 milions en el període 2021-2023, 4.300 dels quals públics. El president del govern espanyol, al costat de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ho ha dit durant una reunió a Barcelona amb l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), amb motiu de la inauguració del Saló Internacional de l’Automòbil, que ha presidit al costat de Felip VI. Sánchez també ha anunciat un nou programa Moves de renovació de grans flotes, per valor de 50 milions. El programa Moves Grans Flotes està adreçat a les empreses de més de 500 vehicles en l’àmbit de més d’una Comunitat Autònoma. El pressupost inicial, previst per al 2021, es pot ampliar els anys 2022 i 2023.

Aquest programa s’afegeix al Moves Singulars II, que repartirà 100 milions per a projectes “innovadors” de mobilitat elèctrica, i al Moves III, vigent des de l’abril passat i dotat amb 400 milions ampliables a 800 en ajuts directes per a la mobilitat sostenible.

En aquest context, Sánchez també ha acordat amb Anfac, i a proposta de la patronal automobilística, la posada en marxa d’una plataforma de seguiment del desplegament de punts de recàrrega a l’Estat. Segons indica l’executiu, serà un òrgan de governança conjunta entre administracions públiques i agents del sector de l’automoció, que avaluarà els “problemes existents” i els “ritmes necessaris” per al desplegament d’infraestructures, tant elèctriques com d’hidrogen. Anfac apunta que l’objectiu és assolir una xarxa de 340.000 punts per al 2030 per abastir un parc de 5 milions de vehicles electrificats.

De la seva banda, el president d’Anfac, José Vicente de los Mozos, ha agraït la “sensibilitat” mostrada amb el sector per l’executiu i el “diàleg fluid” amb l’administració. També ha subratllat la “necessitat” d’un impuls a l’electromobilitat, “sobretot des del punt de vista de les infraestructures”.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,495