Dimarts, 22 Octubre 2019

Una orxateria valenciana demanda a Facebook pel tancament de la seva pàgina

|

Redacció

Batalla legal entre Facebook i una orxateria valenciana. El jutjat de primera instància de Moncada ha decidit acceptar la demanda que ha interposat Món Orxata, un establiment d’Alboraia, contra el gegant nord-americà, pel tancament, sense previ avís, de la seva pàgina oficial a la xarxa social fa més d’un any. El negoci, segons recollia Expansión, al·lega que la desaparició de Facebook ha afectat la seva reputació i la seva política comercial, ja que era el principal canal de comunicació amb els seus clients. Un cop esborrat el seu perfil, una cerca de Món Orxata a la plataforma conduïa a un mapa amb la ubicació de l’orxateria, amb un cartell que advertia: “Tancat permanentment”.

Malgrat les diverses peticions per reactivar la pàgina, no es va obtenir cap resposta de Facebook, i a dia d’avui encara es desconeix el perquè de la retirada del perfil.

Més enllà de la situació concreta de Món Orxata, el cas podria afectar la clàusula sobre jurisdicció de Facebook, que estableix que aquest tipus de demandes s’han de jutjar a Califòrnia, als Estats Units. Segons el jutge, la clàusula “és imposada per la part predominant”, i “dificulta o limita de manera significativa el dret a la tutela efectiva judicial dels usuaris”. Així, el jutjat podria acabar declarant il·legal la clàusula de jurisdicció de Facebook, que “podiria ser nul·la conforme la legislació espanyola”.

Publicitat

Seguiu-nos a: