Dimecres, 19 de juny del 2024

Onze empreses catalanes s’acullen a provar la setmana laboral de quatre dies

A tot l'Estat, s'han registrat 41 sol·licituds de pimes de sectors com l'enginyeria, l'arquitectura o farmacèutic

|

Un total d’onze empreses catalanes han demanat acollir-se a les ajudes per implementar la setmana laboral de quatre dies mantenint el sou en el marc del projecte pilot del Ministeri d’Indústria dirigida a pimes industrials. Al conjunt de l’Estat, han estat 41 les empreses que han presentat la sol·licitud. Catalunya és la comunitat que en concentra més, seguida d’Andalusia, amb 6; Galícia i el País Basc, amb 4 cadascuna. El valor total de les despeses subvencionables per als 41 projectes puja fins als 2,8 MEUR i la suma de treballadors adscrits s’eleva fins als 503.

Les empreses són de sectors ben diversos, com l’enginyeria, l’arquitectura, material i equip elèctric, cautxú, farmacèutiques, tèxtil i distribució i alimentació. En total, es va registrar fins a 165 peticions d’informació d’entitats de diversos sectors.

Les proves pilot busquen recopilar dades que permetin una avaluació “fiable i extrapolable” al conjunt de petits i mitjanes empreses del sector industrial. Després del termini de presentació de les sol·licituds, s’inicia un període d’avaluació dels projectes que es resoldran en un termini de cinc mesos. El finançament, en forma de subvenció, serà de com a màxim el 90% sobre el pressupost finançable.

El crèdit pressupostari assignat a aquesta convocatòria puja a 9,6 milions a càrrec de la Fundació EOI, adscrita al Ministeri d’indústria. L’import màxim de la subvenció serà de 200.000 euros i les despeses subvencionables seran assumides per l’empresa sol·licitant durant el primer any del projecte pilot, que tindrà una durada temporal mínima de dos anys.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483