Dilluns, 15 de abril del 2024

Nou de cada deu comerciants veu “molt costós” mantenir els negocis amb els impostos i normatives actuals, segons Pimec

Més d'un 80% dels enquestats redueix el marge de beneficis durant l'últim any per l'impacte de la inflació

|

Nou de cada deu comerciants veu “molt costós” mantenir el seu negoci amb els impostos, normatives i taxes actualment vigents, segons una enquesta de la patronal de petites i mitjanes empreses Pimec. L’estudi també constata que el teixit comercial se sent “desatès” per les entitats bancàries i situa la manca de personal i la “desertització” comercial dels barris i municipis com a problemes que més preocupen als petits negocis. Més d’un 80% dels enquestats assegura haver reduït el marge de beneficis durant l’últim any per l’impacte de la inflació. Segons el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, es tracta de xifres “preocupants”. “Ens porten a ser poc rendibles, fet que fa molt difícil el relleu generacional”, ha dit Goñi.

Dos de cada deu comerciants assegura que la “desatenció” de les entitats bancàries és un dels problemes que més els preocupa. En concret, els enquestats consideren que el més problemàtic són les limitacions en els horaris comercials, seguit de l’increment dels càrrecs i taxes bancàries, l’obligatorietat de demanar cita per ser atesos, els problemes per disposar d’efectiu pel canvi o la impossibilitat d’ingressar els diners a finestreta. Tan sols un 5% dels enquestats afirmen no tenir cap problema amb la seva entitat bancària.

En vista de les eleccions municipals, l’informe també pregunta als comerciants pels assumptes que aquests consideren que haurien de ser prioritaris pels ajuntaments. Els ajuts i incentius (29%), les campanyes comercials (23%), la neteja de l’espai públic (14%) i la seguretat (13%) se situen com a principals demandes.

Sobre les taxes i impostos, l’estudi detalla que un 72% dels comerciants que veu “molt costós” mantenir el negoci afirma que és perquè han augmentat els impostos i taxes. Un 16% assegura que han augmentat les normatives que se’ls apliquen i un 12% d’enquestats asseguren que enguany hi ha més “traves administratives”.

Preguntats per la previsió del seu negoci en els pròxims sis mesos, gairebé un 60% dels enquestats creu que continuarà igual. Un 18% creu que empitjorarà la seva situació, un 17% pensa que millorarà i un 6% avisa que no pot garantir que continuï obert.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483