Dilluns, 15 de abril del 2024

Neix el clúster de residus de Catalunya per impulsar un sector de 10.000 MEUR i 41.000 treballadors

Jordà considera la nova plataforma una eina per "treballar en projectes d'economia circular"

|

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha presidit aquest dimecres l’acte de constitució del nou clúster de residus de Catalunya, una organització que neix amb la voluntat d’impulsar un sector amb 693 empreses que factura 10.000 milions d’euros al país i dona feina a 41.000 treballadors. L’esdeveniment ha tingut lloc al Museu de la Ciència CosmoCaixa de Barcelona. Per mitjà d’aquesta nova organització es busca impulsar el treball conjunt entre tots els seus membres i tota la cadena de valor, potenciar-ne la internacionalització i l’R+D i capacitar les actuacions interclústers, entre d’altres.

Jordà ha considerat la nova plataforma una eina per “treballar en projectes d’economia circular”, i ha apostat per impulsar una “visió global” amb col·laboració “estreta” de la Generalitat i els actors econòmics i socials de Catalunya. De la seva banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos, ha destacat que la nova entitat tindrà un paper “clau” a Catalunya per “accelerar la lluita contra el canvi climàtic” i “impulsar la sostenibilitat” del teixit productiu.

Un 86% de les empreses del sector són operadors de residus, mentre que altres companyies estan especialitzades en la producció de béns d’equipament i tecnologies de tractament, la construcció d’infraestructures i instal·lacions, la consultoria, l’enginyeria i el control i l’anàlisi. El nou clúster agruparà el conjunt d’empreses del sector de la gestió de residus, incloent-hi tota la cadena de valor, i que tenen seu social o activitat econòmica de valor afegit a Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483