Divendres, 15 Novembre 2019

Moscovici revisa a la baixa el creixement de l’Estat espanyol

|

 

El comissari d’Afers Econòmic i Monetaris, Pierre Moscovici, ha anunciat una davallada de quatre dècimes al creixement del PIB d’Espanya per a aquest any, deixant-lo en l’1,9%.

Ha volgut, però desvincular-ho a la crisi política: “Sempre és millor tenir governs majoritaris, sempre és millor tenir pressupostos aprovats pel parlament, però la incertesa política no explica ni el brillant creixement espanyol d’aquests anys ni el relatiu alentiment dels propers anys “, ha expressat en la que possiblement sigui la seva darrera roda de premsa com a comissari.

Tot i així, el socialdemòcrata francès ha reconegut que la inestabilitat política ha portat un alentiment en el ritme de les reformes estructurals. “Conec molt bé quin és el nivell d’atur i de deute públic a Espanya” i ha remarcat que “els esforços han de continuar”.

“Però siguem clars” – ha seguit en un discurs en tot moment ambivalent – “No vull que el meu missatge s’utilitzi de forma ambigua. Tot i la revisió a la baixa, l’economia espanyola està en una situació més resilient que en el passat per a enfrontar-se a una recessió global”.

Publicitat

Seguiu-nos a: