Dilluns, 06 de febrer del 2023

Microsoft anuncia una retallada de 10.000 llocs de treball per aquest any

"Aquestes decisions són difícils però necessàries", argumenta el màxim responsable de la multinacional

|

La multinacional nord-americana Microsoft ha anunciat que es veu obligada a retallar 10.000 llocs de treball fins a final del tercer trimestre d’aquest any, xifra que representa al voltant del 5% de la plantilla a nivell global. Entre els motius que ha argumentat el CEO de Microsoft, Satya Nadela, hi ha la reducció de la despesa digital de les companyies després de l’impuls generat per la pandèmia juntament amb el context econòmic actual, que ha portat o portarà alguns països a la recessió, i la nova era que s’obre amb els avenços en intel·ligència artificial. “Aquestes decisions són difícils però necessàries”, lamenta Nadela en el bloc oficial Microsoft.

“Estic segur que Microsoft serà més forta i més competitiva, però això requereix prendre algunes decisions”, continua el màxim responsable de la multinacional, en què cita tres prioritats. Entre elles, la retallada del voltant del 5% de la plantilla, que es traduirà en l’eliminació de determinades tasques en algunes àrees, segons apunta. Tot i així, el CEO de Microsoft deixa clar que continuarà contractant personal i invertint en “àrees estratègiques” de la companyia a llarg termini. D’altra banda, Nadela es compromet a actuar a tractar els afectats amb “dignitat i respecte” i a “actuar transparentment”.

L’anunci de Microsoft arriba pocs mesos després que una altra empresa tecnològica, Amazon, plantegés l’acomiadament d’unes 10.000 persones arreu del món, al voltant del 3% de la plantilla fixa i un 1% del total, formada per 1,6 milions de treballadors. A més, se suma als prop de 4.000 acomiadaments a Twitter després que Elon Musk es fes càrrec de la plataforma i que Meta –la matriu de Facebook, Whatsapp i Instagram- anunciés una retallada d’11.000 llocs de treball.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge