Setmanari digtal d'economia

Dilluns 28 novembre 2022

Meta ha anunciat que farà fora més d’11.000 treballadors a tot el món, el 13% de la plantilla

Tots els empleats rebran una indemnització de setze setmanes i dues més d'addicionals per cada any treballat

|

“Quan vegis la barba de ton veí pelar, posa la teva a remullar” diu la dita popular i l’entrada de l’excèntric Elon Musk en el món de les xarxes socials i el seu anunci de reduir dràsticament la plantilla del seu Twitter recent comprat, comença a rebotar vper tota la indústria del sector. Així, Meta ha anunciat que farà fora més d’11.000 treballadors a tot el món, el 13% de la plantilla, com es pot llegir en una carta oberta firmada pel seu creador i conseller delegat, Mark Zuckerberg. L’empresa també retallarà despeses de manera generalitzada i deixarà de contractar durant el primer trimestre.

El conseller delegat de Meta ha assegurat que tots els acomiadats rebran una indemnització de setze setmanes i dues més d’addicionals per cada any treballat. Després del creixement ràpid durant els primers mesos de la pandèmia de covid, quan el teletreball i el comerç online es van disparar, l’empresa va decidir accelerar inversions en una aposta que no ha fructificat.

Dos anys després han constatat que el creixement dels negocis online no ha sigut tant permanents com creien i que l’activitat econòmica s’ha frenat per l’impacte de la inflació i les disrupcions de la guerra d’Ucraïna. “Em vaig equivocar i me’n responsabilitzo”, ha assegurat Zuckerberg, que assegura que en el nou context es veuen obligat a ser “més eficients” i a prioritzar en menys àrees com les plataformes d’intel·ligència artificial, publicitat i negocis.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,500

Publireportatge