Dilluns, 15 de abril del 2024

L’Íbex 35 tanca sessió amb un descens del 4,3% arrossegat per la caiguda de Credit Suisse

Credit Suisse es desploma un 30% a la borsa i demana ajuda al Banc Nacional Suís i el seu regulador

|

Nova jornada negra als parquets borsaris. L’Íbex 35 ha tancat la sessió amb un descens del 4,3%, que li ha fet perdre els 8.800 punts, arrossegat per les pèrdues del sector bancari. El selectiu espanyol ha estat el més afectat a Europa per la caiguda de Credit Suisse, que avui ha perdut un 24% del valor en borsa després que ahir anunciés pèrdues netes de prop de 7.400 milions d’euros i que avui el seu principal accionista, el Banc Nacional Saudita, hagi anunciat que no seguirà invertint en l’entitat. Les pèrdues, que en el cas del Banc Sabadell han estat del 10% -el BBVA ha caigut un 9% i el Santader un 6%-, se sumen a les acumulades dilluns pel col·lapse del banc nord-americà Silicon Valley Bank.

L’índex bancari de l’Stoxx ha reflectit les caigudes de les entitats i s’ha deixat un 8% al parquet. Però els selectius europeus tampoc han sortit ben parat, amb caigudes del 4,7% del Mib italià, del 3,27% de la borsa de Frankfurt, del 3,83% de la de Londres, del 3,58% de la de París o del 4,1% de la d’Estocolm.

A l’altra banda de l’Atlàntic, la caiguda del sector bancari també ha afectat els selectius borsaris. A mitja sessió, el Dow Jones queia un 2%, l’S&P 500 un 1,8% i el Nasdaq 100 un 1,2%. La crisi bancària està afectant de retruc el petroli, que avui ha caigut un 7,26%, fins als 71,7 dòlars el barril de Brent. El preu del barril de Texas ha caigut un 7,7%, fins als 66 dòlars. Tot plegat en la vigília de la reunió del Banc Central Europeu en la que es preveia que s’acordés una nova pujada dels tipus d’interès de mig punt. La crisi bancària d’aquesta setmana podria fer variar el plantejament.

Credit Suisse es desploma un 30% a la borsa i demana ajuda al Banc Nacional Suís i el seu regulador
Jornada negra per Credit Suisse, que s’ha desplomat un 30% a la borsa i ha tocat fons amb mínims històrics de cotització. Els dubtes sobre la capacitat del banc per trobar capital després que el seu principal accionista, el saudita SNB, hagi dit que descarta ampliar la seva participació han enfonsat les accions de l’entitat i han disparat, també, el cost de les assegurances per impagament dels seus bons. Així, els inversors fan pagar més car la cobertura en cas que Credit Suisse deixi de complir amb les seves obligacions de deute. Segons informa el ‘Financial Times’, l’entitat ha demanat al Banc Nacional Suís i al seu regulador, Finma, que intervinguin “públicament” amb un missatge de tranquil·litat sobre la situació a Credit Suisse.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483