Dijous, 2 Abril 2020

L’escola concertada demana a Torra “les mateixes mesures” que a la pública pel coronavirus

Les organitzacions representatives reclamen que també es garanteixin els pagaments dels serveis

|

Les entitats representatives de l’escola concertada han demanat per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, que els apliqui les mateixes mesures previstes que a la pública davant del coronavirus. Les organitzacions han fet la demanda especialment pel que fa al personal d’administració i serveis i vetlladors, després que el Govern garantís el pagament dels serveis encara que no existeixi prestació per aquells prestataris amb contracte amb l’administració i fer-se càrrec de les despeses salarials del personal adscrit. Les entitats veuen “molt lloable” la mesura però han apuntat que els centres concertats també formen part del Servei d’Educació de Catalunya i davant d’aquesta crisi “estan en la mateixa situació que els públics”.

En la missiva, afegeixen que els centres concertats “no tenen les mateixes disponibilitats ni els mitjans econòmics que els permetin fer-hi front, tal i com preveu el decret llei”. “Pensem doncs que és socialment necessari que aquesta cobertura també pugui aplicar-se al personal que presta serveis a les nostres escoles”, reclamen. Les organitzacions han explicat que es tracta de personal que en molts casos “només disposa dels ingressos que aquestes activitats els proporcionen” i ha valorat que, consideracions econòmiques a banda, se’ls deu “alguna mostra de solidaritat”.

Entre els signants hi ha la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya (Fapel), la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament, la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya, l’Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya, l’Agrupació Escolar Catalana i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Publicitat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Seguiu-nos a: