Dimecres 18 maig 2022

Les professions relacionades amb la informàtica i la tecnologia són les més demandades i amb major sou, segons la Cambra

Un informe constata que arran de la covid-19 es requereixen més professionals en els sectors TIC

|

Les professions relacionades amb la informàtica i la tecnologia són les més demandades i amb major sou, sigui amb estudis universitaris o formació professional. Aquesta és una de les principals conclusions d’un informe de la Cambra de Comerç de Barcelona i Infojobs, que detalla que les dones continuen molt infrarepresentades en els estudis tecnològics, que són els que tenen major ocupabilitat i millors perspectives salarials. Així mateix, el text constata que la pandèmia ha tingut una “afectació negativa important” sobre l’ocupació en el turisme o el comerç. Per contra, ha augmentat la demanda en els sectors TIC i la salut. De fet, en la salut l’informe indica que els salaris són “excessivament baixos”.

La Cambra assenyala que hi ha un “desajust” entre l’oferta i la demanda en el mercat laboral en les feines que requereixen professionals amb formació d’estudis TIC i que aquest “no es podrà corregir completament” fins que no hi hagi una major presència de dones al sector.

L’informe s’ha fet a partir de les vacants gestionades per InfoJobs a Catalunya durant el 2020 i el 2021, de manera que inclou l’impacte de la pandèmia en el mercat laboral. De les vacants gestionades pel portal durant aquests anys, un 53% han requerit un nivell d’estudis mínim de formació professional o grau universitari.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,512