Diumenge 16 maig 2021

El miracle del tunel de les glories, més complicat que la Sagrada Familia, arriba al 85% d’execució

Janet Sanz: "Ja podem veure llum al final del túnel", mai més ben dit, s'hi pot afegir

|

Les obres del túnel de Les Glòries ha estat un malson ciutadà llarguíssim i costosíssim, amb contínues aturades en les obres per raó, entre altres motius, de revisar contractes i destinació del pressupost. Sorprèn, doncs, que s’aprofiti una visita d’obres per “agrair les reivindicacions dels veïns”.

En qualsevol cas, sembla que s’està en la recta final dels treballs per fer realitat el túnel viari de les Glòries que permetrà creuar la plaça de banda a banda. Les obres de construcció de la infraestructura, d’alta complexitat, ja estan executades en més del 85%, segons ha dit aquest dijous la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, que ha visitat l’obra amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Ja podem veure i concretar aquesta llum al final del túnel”, ha dit Sanz, que ha agraït la professionalitat dels equips que hi han treballat i les associacions de veïns de l’entorn per reivindicar una solució. Al seu torn, Colau ha afirmat que es fa “una passa de gegant” acabant una obra “històrica”, que és també “una conquesta veïnal”.

Tant Sanz com Colau han destacat també que l’obra permetrà tenir un gran parc i mobilitat sostenible en aquest àmbit, ja que al soterrar el trànsit rodat hi haurà un nou espai en superfície lliure de cotxes. El gener passat es va dur a terme l’excavació que va permetre connectar el túnel a banda i banda del seu recorregut i, segons el calendari previst -que es manté-, el seu ús serà una realitat a finals d’aquest any. El túnel de sortida de la ciutat -en sentit Besòs- es posarà en funcionament al setembre, i el túnel d’entrada a la ciutat -sentit Llobregat- entre finals de novembre i principis de desembre.

Segueix-nos

680
1,491