Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dilluns 5 juny 2023

Les línies aèries demanen que es protegeixin els sobrevols en les vagues de controladors a França

La patronal ALA diu que el 88% dels vols afectats no tenien origen ni destí el país gal

|

L’Associació de Línies Aèries (ALA) ha demanat al govern espanyol i a la UE que exigeixin a França que protegeixi els sobrevols durant les vagues dels controladors aeris francesos, que des de l’1 de març fins al 9 d’abril han sumat 34 jornades d’aturades contra la reforma de pensions impulsada per Macron. Segons la patronal, Espanya és un dels països més afectats per les protestes i calcula que el 15% dels vols que van operar aquests dies a l’Estat van patir algun tipus de retard, fins als 394, amb demores mitjanes 23 minuts mentre que el nombre de vols cancel·lats ha augmentat un 61%. L’ALA a més constatat que el 88% d’aquests vols afectats no tenien ni origen ni destí el país gal sinó que sobrevolaven l’espai aeri francès.

L’ALA assenyala que els vols espanyols intraeuropea estan molt condicionats pel control aeri francès i fins i tot els domèstics en el cas que els aparells hagin hagut de sobrevolar el país abans. “Les conseqüències de la paralització d’aquestes serveis tenen un efecte expansiu que impacta amb especial virulència a Espanya, perjudicant especialment a milers de passatgers a més de l’operativa de les companyies àries”, afegeix l’ALA, que subratlla que les companyies es veuen obligades reprogramar la planificació del dia.

Una altra de les conseqüències, segons un informe d’Eurocontrol citat per ALA, és que els retards i els desviaments han causat l’emissió de més de 1.200 tones de CO2 addicionals al dia. Durant les jornades de vaga dels controladors francesos, s’estima que s’han vist afectats el 30% dels vols europeus, fins a 237.000, amb un total de 10 milions de passatgers afectats i 64.000 que no van poder volar el dia previst. L’índex de puntualitat a més ha caigut nou punts percentuals, del 80% d’una jornada habitual a un 71%.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496