Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dilluns 5 juny 2023

Les incidències a Rodalies des d’inici d’any fan perdre 520.810 hores, segons la Cambra de Comerç

L'ens denuncia que Catalunya es veu "sistemàticament castigada" per la manca d'inversions en infraestructures

|

Les incidències a Rodalies des de l’1 de gener d’aquest any han fet perdre un total de 856.709 desplaçaments als usuaris i s’han traduït en 520.810 hores perdudes, l’equivalent a més de 65.000 jornades laborals a temps complert, segons estimacions de la Cambra de Comerç de Barcelona. Arran de la incidència de Gavà, la Cambra ha engegat una campanya pública de denuncia sota el títol ‘Reclamem el dèficit’ per lamentar “el desgavell ferroviari que dia rere dia pateixen milers d’usuaris de la xarxa de Rodalies i Regionals de Catalunya”. Segons l’ens cameral, l’avaria a Gavà afecta diàriament 80.000 desplaçaments, i entre el 2 i el 5 de maig va suposar per als usuaris perdre 292.165 hores.

La Cambra remarca que “el caos” a Gavà “torna a posar en relleu els dèficits de la xarxa ferroviària catalana, derivats principalment de la falta de finançament per part de l’Estat”. L’ens presidit per Mònica Roca remarca que la manca d’eficiència en la xarxa ferroviària “no és només un problema en un context d’emergència climàtica, sinó que té un impacte negatiu en la competitivitat de l’economia”.

Per això, la nova campanya impulsada per la Cambra difon a través de pantalles a l’edifici de l’ens a la Diagonal de Barcelona i als seus perfils a les xarxes socials les hores perdudes esperant el tren. Les xifres, avisa la Cambra, “s’incrementaran notablement” en els propers dies perquè encara no hi ha cap previsió clara per resoldre al 100% la incidència a Gavà.

La campanya també denunciarà “el dèficit crònic d’invresió en infraestructures”. La Cambra xifra que requeriria invertir 45.000 MEUR fins al 2030 per pal·liat el que està pendent. Així, remarca que l’execució mitjana de la inversió dels comptes espanyols del 2021 va ser del 60,3% a Catalunya entre el 2015 i el 2021, arribant fins al 128,7% en el cas de Madrid.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496