Dilluns, 06 de febrer del 2023

Les deduccions d’un madrileny poden ser 7 vegades més grans que les d’un català amb el sistema fiscal actual

En plena campanya per fer la declaració de la renda, es constata la situació tan diferent que es viu a l'Estat, depenent del territori on es tributi

|

La llei estableix trams regionals per als tributs, així com les deduccions. Segons informa La Voz de Galicia i ha publicat Las Repúblicas, hi ha diferències fiscals entre comunitats que poden arribar a ser de fins a 1.900 euros.

Habitatge habitual
Un madrileny pot desgravar fins a 1.000 pel seu habitatge habitual. En canvi, un extremeny, un gallec, un andalús o un català només podran desgravar per aquest concepte fins a 300.

Naixement de fill
La situació és similar. A Galícia pot suposar una desgravació de fins a 2.400 euros, mentre que a Catalunya oa la Comunitat Valenciana el límit és de 270 euros.

Madrid és la comunitat que gaudeix de les millors condicions fiscals
Segons l’anàlisi realitzada per TaxDown, la comunitat de Madrid és la que gaudeix de millors condicions fiscals. Per darrere, estan Galícia i la Comunitat Valenciana.

Un exemple pràctic
Poser per cas un contribuent a Madrid, de 35 anys, amb 2 fills i un habitatge de lloguer, que tingui ingressos de 20.000 euros a l’any, es pot aplicar una deducció de 2.200 euros. Un gallec en les mateixes condicions, es pot deduir fins a 1.800 euros. Una persona de les mateixes circumstàncies i característiques a Catalunya, només es pot deduir 300.

Grans diferències en les rendes més baixes
L’import mínim perquè sigui obligatori realitzar la declaració de la renda és tenir uns ingressos de 22.000 euros a l’any (o 14.000 euros per a contribuents amb més d’un pagador). En aquest segon supòsit, agafem un contribuent amb una nase de 15.000 euros i les diferències existents entre diferents regions són molt cridaneres: Madrid, La Rioja i Canàries són les comunitats que més beneficien fiscalment a les rendes més baixes, que paguen de mitjana un 7,5% menys que en la resta de regions, mentres que el mateix contribuent a Astúries pagarà un 2,8% més que la mitjana nacional. A Múrcia, l’augment és de l’2%.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge