Dissabte 16 octubre 2021

L’Associació Espanyola de Centres Comercials acusa el Govern de “discriminar” els establiments “per la seva ubicació”

L'entitat demana la retirada de l'obligatorietat de tancar els espais i negociar mesures alternatives

|

L’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC) ha denunciat que la mesura imposada pel Govern de la Generalitat que obliga el tancament dels espais comercials per l’afluència de gent que acostumen a arrossegar suposa una “discriminació cap als comerciants els negocis dels quals estan situats en centres comercials ja que, amb independència de la seva grandària i activitat, s’han vist obligats a tancar les seves portes a Catalunya mentre que els establiments situats a peu de carrer poden obrir fins a 800 metres quadrats de superfície”.

En una nota, l’entitat afirma que la mesura de la Generalitat ha suposat “el tancament de més de 3.700 comerços, dels quals, el 85% són petit comerç de menys de 300 metres quadrats, i posa en perill la feina de més de 70.000 treballadors”. “Es tracta d’una discriminació innecessària tenint en compte l’actual limitació de l’aforament al 30% i considerant que centres i parcs comercials han demostrat des de l’inici de la crisi sanitària que són espais segurs i de confiança, i que estan realitzant un enorme esforç econòmic i de personal per a implementar en tota Catalunya, de manera exemplar i sense fissures, les mesures de seguretat exigides per les diferents regulacions”, afirma en un el comunicat.

Des de l’associació s’han enviat dades a la Generalitat “que mostren el control i rigor extrem en el compliment dels aforaments permesos en tot moment, així com els protocols higienicosanitaris que garanteixen la seguretat en els centres i parcs comercials”. De la mateixa manera, l’entitat afirma que “s’ha traslladat l’èxit que aquestes mesures han suposat des del moment en què els centres i parcs comercials van obrir les seves portes al públic”. El sector també ha mostrat a la Generalitat la seva disposició a revisar totes les mesures i estudiar altres possibilitats “que no posin en perill el futur d’un sector generador d’ocupació”.

Segueix-nos

680
1,487