Dimarts, 23 Juliol 2019

L’AMB licita un servei d’assistència per implantar un programa pioner d’economia circular

Un projecte que potenciarà la integració de sinergies entre totes les administracions competents en aquest àmbit

|

L’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB ha tret una licitació pública per implantar el programa d’impuls a l’economia verda i circular a la metròpolis Barcelona.

Aquest programa pretén fomentar les pràctiques de simbiosi industrial, dinamitzant el contacte i la intermediació entre empreses per promoure col·laboracions innovadores en àmbit metropolità.

En aquest sentit, es pretén impulsar un model metropolità basat en la màxima eficiència en l’ús dels recursos, que promou la reutilització de residus com a noves fonts de materials i d’energia, aprofitant les sinergies dins del mateix sistema. Per exemple, un residu d’una empresa de Sant Boi pot esdevenir un recurs que proveeixi una segona empresa de Montcada i Reixac.

Els objectius que l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB vol assolir amb aquest programa són els següents:

– Anàlisi de l’ecosistema industrial amb un mínim de 3 projectes a l’any

– Integració en una única base de dades entorn a l’ecosistema industrial de l’àrea metropolitana de Barcelona. Es tracta d’obtenir indicadors i informació interrelacionada que serveixi per a l’elaboració de nous projectes i noves polítiques

– Suport especialitzat a disposició de l’AMB i dels municipis metropolitans que serveixi perassessorar a les administracions en el desenvolupament d’accions per al foment de l’economia verda i circular, i el desenvolupament de projectes de simbiosi industrial

– El manteniment de la plataforma de recursos circulars

Publicitat

Seguiu-nos a: