Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dilluns 5 juny 2023

L’AMB estrena 30 autobusos sostenibles i en els pròxims mesos farà la renovació “més ambiciosa” dels últims anys

La flota de vehicles híbrids i elèctrics es doblarà a principis del 2023

|

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) incorporat 30 nous autobusos sostenibles. En concret es tracta de 22 vehicles híbrids que es posen en circulació en el servei Barcelona – Sant Boi de Llobregat, i 8 més que aniran destinats al Barcelonès nord. És la renovació “més ambiciosa” dels últims 15 anys, segons l’AMB, ja que el pla de renovació de la flota inclou incorporar 87 nous autobusos abans que acabi l’any i 187 més durant el primer trimestre del 2023. Així, a principis de l’any que ve s’haurà doblat el nombre de vehicles híbrids i elèctrics, ja que passaran del 31% actual al 64%. Tot plegat suposa una inversió de 120 milions d’euros i té per objectiu tenir una flota “més neta i sostenible”.

Així, els nous vehicles substituiran els més antics i contaminants. “És un nou pas important”, ha valorat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda. Actualment, l’AMB compta amb un 28% d’autobusos híbrids i un 4% d’elèctrics a la seva flota. Amb la renovació es passarà a tenir un 54% d’híbrids i un 9% d’elèctrics. Els vehicles que arribaran durant els pròxims mesos es destinaran, també, al servei Barcelona – Sant Boi, i al Baix Llobregat.

Amb la incorporació de nous autobusos l’AMB ha assegurat que hi haurà millores en els serveis. Així, preveu noves línies de bus metropolità, millora de freqüències –sobretot els caps de setmana i festius- i l’ampliació d’algunes línies. Tot plegat s’emmarca en l’estratègia metropolitana de millora de la qualitat de l’aire i és una de les fites del Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2014.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496