Dimecres, 19 de juny del 2024

L’Ajuntament de Barcelona ha perdut

Els transportistes exigeixen que es tornin totes les multes imposades per la ZBE anul·lada pel Suprem

|

Cinc agrupacions demanen que l’Ajuntament de Barcelona assumeixi tots els danys i perjudicis

Els transportistes han exigit aquest dilluns que es tornin “immediatament i d’ofici” totes les multes imposades per la Zona de Baixes Emissions de Barcelona ara anul·lada de manera definitiva pel Tribunal Suprem. Les cinc plataformes de transportistes que van denunciar la ZBE davant dels jutjats han emès un comunicat conjunt en que anuncien que promouran totes les accions “necessàries” per aconseguir que l’Ajuntament de la capital catalana “assumeixi en tota la seva extensió” les responsabilitats pels danys i perjudicis “causats per l’ordenança”. Al text, els representants de les associacions afirmen ser conscients de la “importància de la lluita contra el canvi climàtic”, però critiquen que la norma es tirés endavant “sense consens”.

 

Cal recordar que el Tribunal Suprem ha rebutjat els recursos presentats per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar l’ordenança del consistori del 2019 que regulava la Zona de Baixes Emissions.

 

D’aquesta forma, es confirma aquesta anul·lació, per bé que l’Ajuntament ja va actualitzar el text i va tornar a aprovar una ordenança el gener del 2019 després de la primera sentència del TSJC, del 2022. L’alt tribunal català argumentava que l’ordenança del 2019 es va aprovar amb deficiències en la seva elaboració, falta d’informes determinants i un excés en l’àmbit geogràfic d’aplicació i en el tipus de vehicles exclosos.

 

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483