Dimecres, 19 de juny del 2024

L’Ajuntament de Barcelona vol aprofitar el ‘Brexit’ per atraure inversions britàniques

|

ACN

El tinent d’Alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, iniciarà la primera setmana d’octubre a Londres contactes amb empreses i bancs britànics amb l’objectiu de portar inversions a la capital catalana aprofitant el context econòmic europeu arran de la sortida del Regne Unit. Segons ha explicat Collboni, vol promoure Barcelona com una ciutat amb un entorn “amable, tolerant i modern” perquè les empreses s’instal·lin a la ciutat i generar així llocs de treball de qualitat i ben remunerats. El tinent d’alcalde ha celebrat que les connexions intercontinentals a l’Aeroport del Prat hagin fet un “salt quàntic” després de l’anunci de més vols amb els Estats Units i ha avançat que s’està treballant per aconseguir noves rutes amb Àsia.

Collboni ha comentat que la setmana que ve presentarà el ‘pla Brexit’, que pretén atraure inversions britàniques, entre d’altres, empreses amb valor afegit i tecnològiques i ampliar l’activitat de les companyies que ja estan establertes a la ciutat.

A més de les empreses britàniques, el pla s’adreçarà especialment a les empreses globals dels països extracomunitaris, a les ‘start-up’ i emprenedors tecnològics, els fons d’inversió industrials i els organismes. Una de les primeres accions va ser oferir la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament per aprofitar el reconeixement internacionals dels clústers farmacèutic i biomèdic de la capital catalana.

Un altre dels factors que ressalta Collboni és la creixent connectivitat intercontinental de Barcelona després de l’anunci de noves rutes a la costa oest dels Estats Units i ha dit que en les properes setmanes o mesos es podran donar a conèixer noves rutes, sobretot amb l’Àsia. “El Comitè de Rutes, que tenim amb l’Estat i la Generalitat, està fent passos molt decidits i molts clars a favor d’incrementar la connectivitat amb la ciutat”, ha destacat. Pel que fa els vols a destinacions europees, l’Aeroport del Prat en disposa de més de 200, més que Heathrow, segons l’Ajuntament.

Altres factors en què incidirà el govern municipal per convèncer els inversors britànics serà el cost del lloguer de les oficines -7,35 vegades menor que a Londres-, uns costos laborals menors que al Regne Unit, un bon mercat local i un ecosistema emprenedor propi, entre d’altres aspectes, com la qualitat de vida a la ciutat.

Cal reforçar el nivell d’anglès

El tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona ha admès, però, que és “evident” que a Catalunya continua havent-hi un “cert dèficit” en el nivell d’anglès i que per això cal reforçar-lo. Collboni ha afirmat tenir una “certa obsessió” amb aquesta mancança i ha anunciat que el govern municipal està estudiant partides pressupostàries per reforçar l’anglès a les escoles, ja que és “un dels factors de desigualtat de futur” per als nens de la ciutat.

Sobre el procés que viu actualment Catalunya, Collboni ha assegurat que és un tema que “no apareix a les converses” amb els inversors i empresaris interessats en Barcelona. “El que hi ha és preocupació per l’evolució econòmica del país i en general de l’economia europea”, ha afegit el tinent d’alcalde.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,483