Dimecres, 19 Juny 2019

L’Aeroport de Reus frega el milió de passatgers

A punt d'iniciar-se les obres d'ampliació de la terminal, que s'eleven a 11,5 milions d'euros

|

L’Aeroport de Reus continua creixent, amb més de 930.000 passatgers en el que portem d’any, a punt de fregar el milió. Aquest setembre el volum de passatgers ha crescut gairebé un 6% -en comparació al mateix mes de l’any passat- i el creixement acumulat d’enguany se situa en el 2,2%. Amb una previsió de 120.000 seients programats fins a finals d’any, ja es dona per fet que la instal·lació tancarà amb creixement respecte l’any anterior -que va sumar 1.019.000 passatgers. Bon pronòstic per a l’aeroport que just és a punt d’iniciar les obres d’ampliació de la terminal d’arribades i sortides, adjudicades per 11,5 milions d’euros, amb l’objectiu de poder atendre la demanda de trànsit futura. Així, la capacitat que té ara de 1.800 passatgers/hora s’ampliarà a 2.560 passatgers/hora. Les obres, que duraran dos anys, amb puntes de fins a 200 operaris, s’hauran d’adaptar al ritme d’activitat de l’aeroport.

“L’aeroport és viu i no podem parar l’activitat per l’obra”, ha manifestat el gestor de la inversió, Francisco Rodríguez, dels serveis centrals d’Aena. L’execució s’ha dissenyat com un vestit a mida, per fases, tenint en comte l’estacionalitat de l’aeroport i el tràfic de passatgers. Així, les remodelacions més complexes, com la façana encarada a les pistes d’enlairament i aterratges, es deixaran per èpoques amb menor afluència, i en etapes de major trànsit, es faran les obres menys compromeses.

L’ampliació arrenca de forma imminent amb l’enderroc de la petita edificació, a l’extrem sud de l’aeroport, on s’hi troben els cossos de seguretat de la Guàrdia Civil i la policia espanyola. Aquest primer pas, previst de deixar enllestit l’1 de novembre, permetrà guanyar amplitud per a la terminal de sortides. La façana també es desplaçarà -12 metres enllà-, de forma que la zona d’embarcament creixerà en 2.800 metres quadrats. Les portes d’embarcament es duplicaran -de les sis actuals a dotze.

Publicitat

Seguiu-nos a: