Dissabte 25 juny 2022

L’aeroport de Lleida – Alguaire rep un avió de 380 places

L'aeronau, procedent de Lisboa, serà la més gran de tots els que ha rebut la instal·lació

|

ACN – L’aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut aquest dimecres al migdia un Airbus 330-200, un avió que compta amb una capacitat de 380 passatgers i que s’ha convertit en el més gran que ha aterrat mai a la instal·lació de Ponent. La maniobra s’ha dut a terme pocs minuts abans de dos quarts de quatre de la tarda i ha estat possible gràcies a un permís puntual que ha tramitat Aeroports de Catalunya amb AESA.
Ara, l’aeronau, que pertany a la companyia aèria TAP de Portugal, es quedarà al pàrquing de llarga estada durant aproximadament un mes, període que servirà per fer-hi diverses tasques de manteniment. Paral·lelament, un dels objectius de la infraestructura passa per rebre un vist-i-plau més genèric que permeti acollir més avions d’aquesta envergadura.
L’avió ha aterrat deu minuts abans de dos quarts de quatre de la tarda procedent de Lisboa, on ha fet escala després d’enlairar-se a Boston. La seva arribada a l’aeroport lleidatà, però, s’ha retardat gairebé dues hores, ja que l’aeronau ha sortit més tard del previst de la capital portuguesa. Desenvolupada per la companyia Airbus, fa 60 metres de llarg i 59 d’envergadura i té una capacitat màxima de 380 passatgers.
Tot i això, al marge de la tripulació, l’avió ha arribat buit. Fins ara, els models més grans que havien utilitzat aquest aeroport són els Airbus 321 que fa servir la companyia aèria Thomas Cook i que fan 45 metres de longitud i 34 d’envergadura.
Publicitat

Segueix-nos

680
1,525