Setmanari digtal d'economia

Dimarts 27 setembre 2022

L’Aeroport d’Alguaire rep els primers esquiadors suecs d’aquest any amb destí Andorra i Baqueira-Beret

Aeroport en plena reorientació del seu model de negoci

|

El turoperador Quality Travel ha organitzat vols cada diumenge fins a finals de març
ACN Alguaire .- Aquest diumenge ha aterrat a l’Aeroport de Lleida-Alguaire el primer vol dels deu que el turoperador Quality Travel ha organitzat aquesta temporada per portar esquiadors suecs a les pistes andorranes i, per segon any, també a Baqueria Beret. Hi haurà vols cada diumenge fins a finals de març. L’avió ha sortit d’Estocolm i ha arribat a l’aeroport lleidatà a les 13:10h, tres quarts d’hora abans del previst. La majoria dels passatgers van a esquiar a les pistes andorranes però aquest diumenge també n’hi havia onze que han optat per anar a l’estació aranesa de Baqueira-Beret. Quality Travel és l’únic turoperador que enguany opera a Alguaire, després que el passat octubre el britànic Neilson confirmés que deixava de portar vols xàrters a l’aeroport lleidatà arran de la fallida de Thomas Cook.

El vol procedent d’Estocolm ha aterrat a l’aeroport de Lleida-Alguaire a les 13:10h, tres quarts d’hora abans del previst, ja que l’arribada estava programada a les 13:55h. A les 14:00h l’avió ha tornat a marxar a Estocolm amb turistes que havien arribat fa uns dies a l’aeroport de Barcelona. Així, des d’aquest diumenge i fins a finals de març cada diumenge l’aeroport lleidatà rebrà vols procedents de diverses localitats de Suècia.

La majoria del centenar d’esquiadors que han arribat a l’aeroport d’Alguaire han marxat amb autocars direcció a les estacions d’Andorra. També n’hi ha hagut onze que han optat per Baqueria Beret, destinació que el turoperador va començar a oferir l’any passat i que es troba a dos hores i mitja amb autocar. Quality Travel també ha portat esquiadors a Baqueria-Beret des de l’aeroport de Tolosa de Llenguadoc.

La guia encarregada d’acompanyar els esquiadors suecs a Baqueria-Beret, Susanna Kalean, ha explicat que l’any passat els clients van marxar satisfets i que enguany n’hi ha més que han optat per visitar l’estació aranesa. Pel que fa el perfil d’aquests, ha dit que la majoria són “bons esquiadors” que ja han estat a Andorra però que aquesta vegada han volgut descobrir “altres destinacions”.

Dos dels passatgers, Viking i Sofia, han explicat que és la primera vegada que aniran a esquiar a Andorra. “Probablement és un bon lloc per anar a esquiar i amb bon temps”, ha dit Viking mentre que Sofia ha explicat que normalment esquia a Suècia però que aquest any uns amics seus van trobar el viatge de Quality Travel i ella s’hi va voler sumar perquè creu que Andorra és un país “emocionant” i “nou”.

L’únic turoperador de l’aeroport

El turoperador suec Quality Travel és l’únic que actualment opera a l’Aeroport de Lleida-Alguaire, després que aquest hivern el britànic Neilson hagi deixat de portar vols d’esquiadors arran de la fallida de Thomas Cook que és amb aquí contractava la majoria d’avions. Nelison, però, no descarta tornar-hi en un futur quan s’hagi “estabilitzat” la situació. El 2017, el turoperador israelià Arkia també va abandonar l’aeroport lleidatà.

Aeroport en plena reorientació del seu model de negoci

El passat 17 de gener, l’Aeroport de Lleida-Alguaire va complir deu anys de la seva inauguració, l’any 2010. Després d’uns anys marcats per les incerteses en relació amb la viabilitat de la infraestructura, l’aeroport ha fet un canvi d’estratègia i actualment es troba immers en la reorientació del seu model de negoci cap a usos industrials.

De fet, aquest canvi ha aconseguit atreure l’interès de 25 empreses que donen feina de forma directa a 100 persones, i a unes 250 indirectament. Entre altres, s’hi ha instal·lat l’escola de vol lituana BAAT Training, així com diferents empreses de manteniment i de reciclatge d’aeronaus. Precisament aquest diumenge, un avió de càrrega Jumbo Boeing 747 procedent de Tolosa de Llenguadoc ha aterrat a l’aeroport lleidatà perquè l’empresa Servitec en faci el manteniment i preservació.

En aquest temps l’aeroport també ha s’ha convertit en plató cinematogràfic, amb una quarantena de rodatges, i ha estat escenari de festivals aeris i de fires relacionades amb el sector aeronàutic.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,515

Publireportatge