Dilluns, 06 de febrer del 2023

La mesa manté el ‘hub’ de QEV com a opció prioritària a la Zona Franca però demana “garanties” d’inversió i ocupació

Punch rebutja formar part del projecte de descarbonització

|

La mesa de reindustrialització de Nissan ha decidit mantenir el ‘hub’ de descarbonització liderat per QEV com a opció prioritària a la Zona Franca, però demana “garanties” d’ocupació i inversió per conèixer la magnitud real del projecte i valorar si calen altres propostes per ocupar tot l’espai. A més, reclama al ‘hub’ que constitueixi una societat i tingui un equip directiu. “Al ‘hub’ hi ha moltes empreses; s’han de presentar garanties que els contractes i els projectes són certs i reals”, ha dit el portaveu de la CGT, Joaquin Cano. La belga Punch ha rebutjat incloure’s al ‘hub’, segons fonts coneixedores, i aposta, en tot cas, per liderar la reindustrialització i cedir espais al projecte de descarbonització. A Montcada, es manté Silence.

A banda de les garanties mencionades, tant a Silence com al ‘hub’ se’ls exigeix que tinguin vies de finançament de bancs de primer nivell, un pla comercial, un pla d’inversió, plans d’ampliacions de capital i cartes de compromís per part dels inversors dels projectes. En cas que el projecte liderat per QEV no ocupi tot l’espai de la Zona Franca, la mesa estaria oberta a incloure altres projectes industrials. Precisament una de les opcions alternatives que es valorava era la belga Punch, tot i que ha rebutjat formar part del ‘hub’. L’oferta de la companyia passava per ser el projecte principal a la planta de la Zona Franca, una opció que la mesa de moment no contempla.

Pel que fa als projectes logístics, els sindicats han informat que “sempre son alternatives”, tot i que recorden que la seva missió és “defensar la indústria”. “No només defensem els llocs de treball de Nissan, sinó també tot el parc de proveïdors vinculat a la indústria de l’automòbil; generant ocupació logística no crees ocupació industrial”, ha comentat Cano. Per altra banda, els sindicats mantenen l’amenaça de les mobilitzacions si la mesa “no dona fruits”. De moment, està previst que la mesa es reuneixi novament el pròxim 21 de gener.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge