Setmanari digtal d'economia

Expliquem l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans

Dilluns 5 juny 2023

La meitat de les llars afirma que la seva situació econòmica ha empitjorat en el darrer any

Un baròmetre de l'AECOC conclou que 68% dels enquestats arriba just a finals de mes o no cobreix despeses

|

El 49% de les llars assegura que la seva situació econòmica ha empitjorat en el darrer any, un percentatge que suposa un increment del 32% respecte als consumidors que percebien un empitjorament de la seva economia fa un any, segons es desprèn del baròmetre ‘Canvis en el comportament del ‘shopper’ davant un escenari inflacionista’ elaborat per AECOCO i 40dB, en col·laboració amb Campofrío Shopperlab. L’estudi apunta que el principal motiu és el context inflacionista, que també ha fet que el 40% dels consumidors hagi augmentat la despesa en els darrers mesos. En aquest sentit, el 68% dels enquestats indica que arriba just a finals de mes o que no cobreix les despeses.

A més, el 74% de les llars ha hagut de retallar la inversió en alguna partida i identifica les estratègies que estan adoptant els ciutadans per limitar l’impacte de l’increment de preus. En aquest sentit, el 58% explica que està contenint les seves despeses en restauració i un 51% ho fa també en oci, un 48% en viatges i un 26% en productes de gran consum.

“El fet que s’estigui allargant en el temps el context inflacionista està afectant la confiança dels consumidors, que no visualitzen una recuperació de l’economia. Aquestes perspectives negatives afecten els hàbits de consum”, assenyala la gerent d’estratègia comercial i marketing d’AECOC, Rosario Pedrosa.

D’altra banda, el baròmetre determina que per al 58% dels ciutadans de l’Estat prioritza els productes més barats a l’hora d’omplir el cistell de la compta, tot i que també es té en compte que siguin saludables, sostenibles i innovadors. De fet, el 66% dels enquestats afirma que intenta menjar més saludable i es decanta per productes frescos, ecològics i d’origen vegetal.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,496