Dilluns, 06 de febrer del 2023

La Intersindical es posiciona en contra l’acord per la reforma laboral i aposta per la seva derogació “absoluta”

El sindicat considera "vergonyós" el suport que han donat CCOO i UGT i demana als partits catalans que votin en contra

|

La Intersindical reclama la derogació “absoluta” de la reforma laboral, acordada per l’executu espanyol i els diferents agents socials. Aquest dimarts, el Gobierno l’aprovarà i solament en quedarà pendent la votació en el Congreso. En un comunicat, el sindicat qualifica de “vergonyós” l’acord al qual han arribat els sindicats majoritaris, la patronal i el govern espanyol, perquè assegura que “permetrà que se segueixi desmantellant el teixit industrial del país amb acomiadaments col·lectius sense autorització administrativa”. La Intersindical considera que aquesta reforma “no resol els problemes de fons de les classes populars ni fa els passos necessaris per sortir de la deriva neoliberal”.

El sindicat diu que la proposta de contrareforma és una “farsa” perquè, diu, no es modifica la normativa establerta per la reforma laboral del 2012 en matèria d’acomiadament; es manté “l’estatalització” de la negociació col·lectiva i les empreses que obtinguin beneficis poden presentar ERO per “poder acomiadar impunement a personal”. El comunicat també denuncia que “no es recuperin els anteriors salaris de tramitació que protegia els contractes amb menys antiguitat” i que “no es recuperin els 45 dies per any amb topall de 42 mesades en les indemnitzacions per acomiadament”.

La Intersindical assegura que aquesta reforma laboral “repeteix els errors del passat” i “no respon a les necessitats de la classe treballadora”. Per això, exigeix als partits catalans amb representació al Congrés dels Diputats, que en la tramitació legislativa “facin valer la seva força” modificant el contingut de manera substancial o votant en contra.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,502

Publireportatge