Dimecres 1 desembre 2021

La Intersindical-CSC reclama “accions decidides en defensa de la llengua” després de la sentència del Suprem

El sindicat afegeix el rebuig a la decisió de l'alt tribunal a les reivindicacions de la vaga al sector públic del 30-N

|

La Intersindical-CSC proposa “passar de la defensa a l’atac” i “dels laments a l’acció decidida per la llengua” després de la sentència del Tribunal Suprem, que rebutja el recurs del Govern i confirma el mínim del 25% en castellà a l’horari lectiu a les escoles catalanes. El sindicat independentista, que va assistir a la cimera per la llengua a l’educació organitzada aquest dimecres a la tarda, en la qual es va acordar una “resposta política, judicial i social” a la decisió de l’alt tribunal, que arriba “en un moment de retrocés generalitzat de l’ús del català a les aules”. El sindicat ha afegit el rebuig a la sentència i la defensa del català a les reivindicacions de la vaga al sector públic que han convocat per al dia 30 de novembre.
En un comunicat, el sindicat ha dit que serà “exigent”, pressionarà i vigilarà perquè “les paraules i les intencions esdevinguin fets i mesures concretes” i no es caigui en “trampes amb percentatges”.

L’aplicació de la sentència, segons la Intersindical-CSC, “convertiria els centres escolars en centres trilingües de facto·, i “dificultaria en bona mesura la visibilitat i progrés social” del català, “que ja té una presència prou marginal en molts altres àmbits”. Així mateix, l’organització que dirigeix Sergi Perelló reclama acompanyar el compliment de la immersió amb els recursos que siguin necessaris, com per exemple amb la dotació d’aules d’acollida, que tan bona feina fan per acostar el català a l’alumnat nouvingut.

El sindicat ha demanat a tots els docents que “continuïn fent del català la llengua de cohesió, d’acollida i d’ús normal i habitual als centres educatius” i ha recordat que per tal d’assegurar el compliment de la legalitat vigent fins ara, la sectorial d’Educació ha engegat recentment una bústia de queixes lingüístiques. Per tot això, el sindicat ha afegit el rebuig a la sentència i la defensa del català a l’educació a les reivindicacions de la vaga al sector públic que han convocat per al dia 30 de novembre per a l’estabilització del personal del sector públic. “No s’han de decidir a Madrid ni els nostres drets laborals ni la llengua que hem de fer servir per educar infants i adolescents”, han sentenciat.

Publicitat

Segueix-nos

680
1,495